English                                                        Streda 24.04.2024, 00:00

Letná filmová škola Uherské Hradište 2020

46. ročník Letnej filmovej školy Uherské Hradište (7. – 12. 8. 2020) i na úkor straty niekoľkých dní opäť predstaví bohatý program s tradične rozsiahlym slovenským zastúpením.

V sekcii České a slovenské novinky Slovensko zastúpi úspešná dráma Amnestie režiséra Jonáša Karáska a životopisný dokument o hudobníkovi Mirovi Žbirkovi Meky Šimona Šafránka. Z minoritných koprodukcií sa môžeme tešiť na oceňovaný čiernobiely film Pomaľované vtáča (r. Václav Marhoul) a distribučnú predpremiéru drámy Krajina ve stínu z prostredia rakúskych hraníc tridsiatych až päťdesiatych rokov v réžii uznávaného Bohdana Slámu. Žaby bez jazyka (r. Mira Fornay) je absurdná dráma o rodinnej tragédii a novinka Modelár (r. Petr Zelenka) zase psychologický triler.

Filmový sociálny experiment V sieti (r. Vít Klusák a Barbora Chalupová), ktorý vzbudil na verejnosti rozruch si budete môcť pozrieť v rámci sekcie Letné kino: Novinky. Tá ponúkne aj tri komédie: Posledná aristokratka (r. Jiří Vejdělek), Vlastníci (r. Jiří Havelka) a tohtoročnú novinku Ondřeja Trojana Bourák. Sekciu doplní divácky úspešný triler Sviňa (r. Mariana Čengel Solčanská, Rudolf Biermann).

Z mladej tvorby sa v sekcii Študentské filmy predstavia tri krátkometrážne filmy: Nič sa nestalo (r. Monika Mahútová), Anežka (r. Adam Šoltés) a animovaná snímka SH_T HAPPENS (r. David Štumpf, Michaela Mihályi).

Program festivalu:
https://program.lfs.cz/

Súvisiace AIC správy:
LFŠ Uherské Hradište 2019
LFŠ Uherské Hradište 2018
LFŠ Uherské Hradište 2017
LFŠ Uherské Hradište 2016
LFŠ Uherské Hradište 2015

publikované: 05.08.2020
aktualizované: 07.08.2020