Očista
Ordeal

» ©2021
SK - CZ | far. > col. | 75 min. | dokumentárny > documentary

Očista

The law represents a fixed order of social relations. When this order is questioned, society finds itself immersed in uncertainty, in a fog. “Fog” is also the code name of the operation investigating the corruption of judges exposed in the Threema application found in the mobile phone of the infamous “entrepreneur” Marián Kočner. The documentary deals with what the Threema application exposed and the implications thereof. Through the (his)stories of the judges, entrepreneurs and ordinary people, the film maps out the consequences of the system of justice falling apart, which is fatal for the whole country, as well as for democracy.
>>
Právo reprezentuje pevnú štruktúru spoločenských vzťahov. Keď sa tento systém spochybní, spoločnosť sa ocitá v hmle. Hmla je aj názov policajnej akcie zameranej na vyšetrovanie korupcie sudcov, ktorú odhalila aplikácia Threema v mobile Mariána Kočnera. Film sa však nezaoberá Threemou, ale dôsledkami toho, na čo poukázala. Cez konkrétne príbehy, týkajúce sa samotných sudcov, podnikateľov či bežných ľudí, film tematizuje dôsledky straty spravodlivosti zo slovenského života, čo je fatálne pre celý štát aj demokratický systém.


Director > Réžia   Zuzana Piussi
Story > Námet Katarína Javorčíková
Screenplay > Scenár Zuzana Piussi
DOP > Kamera Miro Remo
Editors >  Strih Šimon Špidla
Music > Hudba Lucia Piussi
Set Design > Architekt  -
Costumes > Kostýmy  -
Sound > Zvuk Adam Matej, Jan Richtr
Animation > Animácia  -
Cast > Hrajú  -
Filmography > Filmografia Zuzana Piussi (1971)

upcoming: Zošalieť
2021: Očista
2019: Ukradnutý štát
2019: Obliehanie mesta (spolurež. / co-dir.)
2019: Univerzity a svoboda (spolurež. / co-dir.)
2017: Selský rozum (spolurež. / co-dir.)
2016: Ťažká voľba
2012: Krehká identita
2012: Od Fica do Fica
2011: Muži revolúcie
2008: Babička

Production > Produkcia VIRUSfilm (SK), D1film (CZ)
Co-production > Koprodukcia Rozhlas a televízia Slovenska (SK)
Producer > Producent Vít Janeček (SK/CZ)  
 o  
Budget > Rozpočet  -
Support > Podpora Audiovizuálny fond, Státní fond kinematografie
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra  -
o   -o
World Premiere >
Svetová premiéra
Ji.hlava IDFF 2021, Czech Republic / MFDF Ji.hlava 2021, ČR
Release >
Distribučná premiéra
SK: 11/2021, FILMTOPIA
o o
Web virusfilm.sk/filmy/ocista/
Previous Title > Predchádzajúci názov V hmle / In the Fog

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
VIRUSfilm
Grösslingová 69, SK-811 09 Bratislava
+421 951 490 550
virusfilm.sk@gmail.com
www.virusfilm.sk

D1film
Újezd 7, CZ-150 00 Praha 5
+420 603 164 232
vit@d1film.com
www.d1film.com

see main contact see main contact

updated: 11.01.2022