Ukradnutý štát
The State Capture

» ©2019
SK - CZ | far. > col. | 75 min. | kreatívny politický dokument > creative political documentary

Ukradnutý štát

The murder of a journalist and his girlfriend so highlighted the links between the state and various mafias and interest groups that people went out onto the streets. The auteur documentary of the prominent documentary filmmaker Zuzana Piussi “The State Capture” deals with various versions of this reality and mainly with the mechanisms that comprise it. How do cases and information leaks arise? How many secret services are there in Slovakia? When do real cases become conspiracy theories?
>>
Vražda novinára a jeho priateľky odhalila prepojenia štátu, rôznych mafií a záujmových skupín natoľko, že ľudia išli do ulíc. Autorský dokument významnej angažovanej dokumentaristky Zuzany Piussi Ukradnutý štát sa zaoberá rôznymi verziami tejto skutočnosti a hlavne mechanizmami, ktoré ju tvoria. Ako vznikajú kauzy a ako dochádza k úniku informácií? Koľko je na Slovensku tajných služieb? Kedy sa reálne kauzy stávajú konšpiračnými teóriami? A majú konšpiračné teórie autorov?


Director > Réžia   Zuzana Piussi
Story > Námet Zuzana Piussi
Screenplay > Scenár Zuzana Piussi
DOP > Kamera Miro Remo
Editors >  Strih Šimon Špidla
Music > Hudba Milan Laurinec, Adam Matej, Živé Kvety
Set Design > Architekt  -
Costumes > Kostýmy  -
Sound > Zvuk Jan Richtr
Animation > Animácia Marek Pokorný, Vojtěch Mašek
Cast > Hrajú Pavel Forisch, Petr Holubek, Pavla Holcová, Jana Teleki, Milan Žitný
Filmography > Filmografia Zuzana Piussi (1971)

upcoming: Zákaznícke centrum
upcoming: V hmle
2019: Ukradnutý štát
2019: Obliehanie mesta (spolurež. / co-dir.)
2019: Univerzity a svoboda (spolurež. / co-dir.)
2017: Selský rozum (spolurež. / co-dir.)
2016: Ťažká voľba
2012: Krehká identita
2012: Od Fica do Fica
2011: Muži revolúcie
2008: Babička

 

 

Production > Produkcia Ultrafilm (SK)
Co-production > Koprodukcia D1film (CZ)
Producer > Producent Maroš Berák (SK)  
 o  
Budget > Rozpočet  -
Support > Podpora Audiovizuálny fond
o   -o
Principal Photography >
Termín nakrúcania
02/2018 - 05/2019
Release >
Distribučná premiéra
SK: 10/2019, Virus Film
o o
Web -
Previous Title > Predchádzajúci názov V Znamení Gorily

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
Ultrafilm
Ukrajinská 10, SK-831 02 Bratislava
+421-903 513 206
maros.berak@gmail.com

see main contact see main contact

updated: 17.03.2020