Obliehanie mesta
The Siege

» ©2019
SK - CZ | far. > col. | 69 min. | politický dokument > political documentary

Obliehanie mesta

A film about combating mining companies in the small medieval town of Kremnica that was never conquered in history. Over the course of a seven-year time-lapse project, we watch the local citizens battle both local and international mining companies that want to join forces in mining for gold and minerals in mountain ridges just a few hundred metres from the town’s historical centre with many rare natural habitats.
>>
Na kremnickom zlate vyrástlo viacero európskych stredovekých miest, samotná Kremnica bývala bohatá a niekoľkokrát ju obliehali, ale nikdy nedobyli. Nové metódy ukázali, že zlato je tu možné ťažiť aj dnes. Nachádza sa tu však rozptýlené na zlatý prach a získať ho sa dá len za podmienok zdrvujúcich pre život mesta a jeho obyvateľov. Niekoľkí z nich sa vzopreli, pridali sa ďalší a začal sa zdanlivo vopred prehratý boj s nadnárodnou korporáciou, ktorá má za sebou možno aj podporu dozorujúcich úradov.


Director > Réžia   Zuzana Piussi, Vít Janeček
Story > Námet Zuzana Piussi, Vít Janeček
Screenplay > Scenár Zuzana Piussi, Vít Janeček
DOP > Kamera  Zuzana Piussi, Vít Janeček, Maroš Berák
Editors >  Strih Zuzana Piussi, Vít Janeček
Music > Hudba  -
Set Design > Architekt  -
Costumes > Kostýmy  -
Sound > Zvuk Vít Janeček
Animation > Animácia  -
Cast > Hrajú

Luboš Kűrthy, Ivana Uhríková, Anton Lycius, Zuzana Balážová, Kristína Babiaková

Filmography > Filmografia Zuzana Piussi (1971)

upcoming: Zošalieť
2021: Očista
2019: Ukradnutý štát
2019: Obliehanie mesta (spolurež. / co-dir.)
2019: Univerzity a svoboda (spolurež. / co-dir.)
2017: Selský rozum (spolurež. / co-dir.)
2016: Ťažká voľba
2012: Krehká identita
2012: Od Fica do Fica
2011: Muži revolúcie
2008: Babička


Vít Janeček (1970)

upcoming: Miluj Generály
2019: Obliehanie mesta (spolurež. / co-dir.)
2019: Univerzity a svoboda (spolurež. / co-dir.)
2017: Selský rozum (spolurež. / co-dir.)
2011: Závod ke dnu
2008: Ivetka a hora
2000: Bitva o život (spolurež. / co-dir.)

 

 

 

 

 

Production > Produkcia Ultrafilm (SK)
Co-production > Koprodukcia D1 film (CZ)
Producer > Producent Maroš Berák (SK)  
 o  
Budget > Rozpočet  -
Support > Podpora Audiovizuálny fond
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra  - - -
o   -o
Principal Photography >
Termín nakrúcania
 2012 – 2019
Release >
Distribučná premiéra
SK: 05/2019, Virus film
o o
Web http://d1film.com/index.php?id=oblehani-msta
Previous Title > Predchádzajúci názov  -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
Ultrafilm
Ukrajinská 10, SK-831 02 Bratislava
+421 903 513 206
maros.berak@gmail.com

D1film / Vít Janeček
+420 603 164 232
vit@d1film.com

 

see main contact

updated: 16.03.2020