Zošalieť
Unbalanced

fiction » post-production
SK - CZ | far. > col. | 85 min. | tragikomédia > tragicomedy

Zošalieť

The story of 45-year-old Nada and her 10-year-old daughter. Following her divorce, Nada has decided to start living again and better – to feel calmer and be more successful. But an unexpected source of frustration for Nada comes in the form of a local mentally ill person living in the flat above hers. With the authorities, neighbours, and relatives of the sick person not seeing Nada’s situation as worthy of resolution, it looks like she’s in a jam. Nada begins to develop mental problems of her own and singles out the old neighbour as her target...
>>
Film rozpráva príbeh matky-samoživiteľky, 45-ročnej Nade, ktorá neunesie opakujúci sa a hromadiaci sa neúspech v komunikácii, v domáhaní sa rešpektovania nejakých pravidiel v byrokracii pri vybavovaní bežných potrieb v zákazníckych centrách rôznych firiem, spoločností a úradov aj v susedskom spolunažívaní s psychicky chorou susedou a v istom okamihu sa sama psychicky zloží.


Director > Réžia   Zuzana Piussi
Story > Námet Ingrid Hrubaničová
Screenplay > Scenár Ingrid Hrubaničová
DOP > Kamera Martin Štrba
Editors >  Strih  -
Music > Hudba  -
Set Design > Architekt  -
Costumes > Kostýmy Tatiana Piussi
Sound > Zvuk Jan Richtr
Animation > Animácia -
Cast > Hrajú Ingrid Hrubaničová, Jaroslava Sisáková, Vlado Zboroň, Daniela Gudabová, Tatiana Marta Rehúšová, Peter Kalmus, Peter Bálik, Robert Zipser
Filmography > Filmografia Zuzana Piussi (1971)

upcoming: Zošalieť
2021: Očista
2019: Ukradnutý štát
2019: Obliehanie mesta (spolurež. / co-dir.)
2019: Univerzity a svoboda (spolurež. / co-dir.)
2017: Selský rozum (spolurež. / co-dir.)
2016: Ťažká voľba
2012: Krehká identita
2012: Od Fica do Fica
2011: Muži revolúcie
2008: Babička

Production > Produkcia VIRUSfilm (SK)
Co-production > Koprodukcia D1film (CZ)
Producer > Producent Vít Janeček (SK/CZ)  
 o  
Budget > Rozpočet 390 000 €
Support > Podpora Audiovizuálny fond, Státní fond kinematografie, Bratislavský samosprávny kraj, Nadácia mesta Bratislavy
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra Midpoint consultation (Gyula Gazdag) 2019, Torino Film Lab Extended 2019
o   -o
Principal Photography >
Termín nakrúcania
12/2020
Expected Completion >
Plánované dokončenie
2022
Expected Release >
Plánovaná premiéra
03/2022
o o
Web -
Previous Title > Predchádzajúci názov Zákaznícke centrum

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj

VIRUSfilm
Grösslingová 69, SK-811 09 Bratislava
+421 951 490 550
virusfilm.sk@gmail.com
www.virusfilm.sk


D1film
Újezd 7, CZ-150 00 Praha 5
+420 603 164 232
vit@d1film.com
www.d1film.com

Vít Janeček / D1 film
vit@D1film.com
see main contact

updated: 27.10.2021