English                                                        Štvrtok 28.03.2024, 21:29

www.festival-cannes.COM

CANNES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
Medzinárodný filmový festival Cannes

 

Slovenská kinematografia na trhu Marché du Film Online 2020

 (22. – 26. 6. 2020, online)

             

       Slovak Films 19-20

 


Slovak Animated Film 2017 - 2022

 

 

Správa o stave slovenskej audiovízie v roku 2019

 

Film.sk (špeciálne anglické vydanie) 

 
 

Databáza pripravovaných slovenských filmov (preklik na webstránku)  

   

ZÁSTUPCOVIA SLOVENSKÉHO FILMOVÉHO ÚSTAVU NA TRHU:

>Rastislav Sterankarastislav.steranka@sfu.sk
>Kristína Aschenbrennerovákristina.aschenbrennerova@sfu.sk
>Tomáš Hudák, tomas.hudak@sfu.sk


  HAF Goes to Cannes
Pripravovaný dokumentárny film Olympijský medzičas bude prezentovaný v rámci 8. ročníka podujatia Goes to Cannes, ktoré tentoraz pozostáva z nominácií 4 prestížnych festivalov.
  Trhové projekcie
Trhové projekcie slovenských filmov na Marché du Film: Šarlatán (r. Agnieszka Holland), Žaby bez jazyka (r. Mira Fornay), Nech je svetlo (r. Marko Škop), Letní rebeli (r. Martina Saková), Služobníci (r. Ivan Ostrochovský), Správa (r. Peter Bebjak), Sviňa (r. Mariana Čengel Solčanská, Rudolf Biermann), V sieti (r. Vít Klusák, Barbora Chalupová), Sklenená izba (r. Julius Ševčík) a Pražské orgie (r. Irena Pavlásková).

VIRTUÁLNY PAVILÓN „SLOVAK FILM“

Slovenská kinematografia je súčasťou filmového trhu Marché du Film už po sedemnástykrát, v dôsledku opatrení na zamedzenie šírenia COVID-19 sa tento rok filmový trh uskutoční výlučne v online priestore.

Virtuálny pavilón „Slovak Film“ bude slúžiť ako informačný bod pre medzinárodných filmových profesionálov, zaujímajúcich sa o slovenské filmy a audiovizuálne prostredie.

Záujemcom ponúkne nové a pripravované slovenské filmy, spoločne s aktuálnymi propagačnými materiálmi, akými sú katalóg Slovak Film 2019 – 2020, vydanie časopisu Film.sk v anglickej jazykovej mutácii, online databáza pripravovaných filmov, ako aj Správa o stave slovenskej audiovízie 2019, ktorú publikuje Creative Europe Desk Slovensko.

Organizátormi prezentácie slovenskej kinematografie na Marché du Film Online sú Slovenský filmový ústav (SFÚ) s podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a organizačná zložka Audiovizuálneho fondu (AVF) Slovenská filmová agentúra (SFA).



 


publikované: 17.06.2020
aktualizované: 17.06.2020