English                                                        Sobota 04.05.2024, 22:16

Andrej Kolenčík je slovenským zástupcom v programe Producers LINK

Vzdelávací a networkingový program Producers LINK spojí už po tretíkrát dve renomované podujatia v oblasti tvorby pre deti. Tento rok sa Young Horizons Industry a Cinekid for Professionals zúčastní aj slovenský režisér a producent Andrej Kolenčík.

Špeciálny program Producers LINK určený pre producentov začínajúcich v oblasti produkcie filmov pre detského diváka je spoločnou iniciatívnou industry podujatí Young Horizons Industry (predtým Kids Kino Industry) vo Varšave (3. – 6. 10. 2023) a Cinekid for Professionals v Amsterdame (24. – 27. 10. 2023). Sedemnásť vybraných producentov sa zúčastní série stretnutí, workshopov, prezentácií filmových projektov, masterclassov a diskusných panelov.

Cieľom programu je stimulovať produkciu vysokokvalitného detského obsahu prostredníctvom medzinárodných workshopov pre talenty, koprodukčných trhov, propagácie, nadväzovania kontaktov a výmeny poznatkov prostredníctvom diskusných programov. Obe podujatia sú dôležitým miestom pre začínajúce produkčné spoločnosti a producentov, ktorí chcú urobiť krok k detskej produkcii. Young Horizons Industry sa zameriava najmä na stredoeurópske, juhoeurópske a východoeurópske prostredie, zatiaľ čo Cinekid sa zameriava na celoeurópske a širšie medzinárodné prostredie.

Slovenským zástupcom v tohtoročnom programe bude Andrej Kolenčík z produkčnej spoločnosti Admiral Films.

Partnerom programu Producers LINK je Slovenský filmový ústav.

Web:

https://industry.younghorizons.pl/news/producers-link-2023-selection-announced/

Súvisiace AIC správy:

2022: Producers LINK

2021: Producers LINK

publikované: 11.09.2023
aktualizované: 11.09.2023