English                                                        Sobota 20.04.2024, 05:32

www.festival-cannes.COM

CANNES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
Medzinárodný filmový festival Cannes

 

Slovensko sa na MFF v Cannes vďaka členstvu Slovenského filmového ústavu v medzinárodnej organizácii European Film Promotion (EFP) opäť zapojí do projektu Producers on the Move (10. – 14. 5. 2018). Do tohtoročného výberu 20 sľubných producentov sa dostal Peter Badač(produkčná spoločnosť BFILM).

Producer on the Move je medzinárodný networkingový program zameraný na prezentáciu vybraných perspektívnych producentov z členských krajín EFP. Producenta nominoval Slovenský filmový ústav (člen European Film Promotion).

V minulosti Slovensko v tomto projekte zastupovali Marek Urban, Mátyás Prikler, Mira Fornay, Michal Kollár, Silvia Panáková, Marko Škop, Peter Kerekes, Marek Veselický a Katarína Krnáčová.

>>Peter Badač<<

Peter (1986) je absolventom katedry produkcie pražskej FAMU. Počas štúdia absolvoval stáž na Filmovej a televiznej vysokej škole Konrada Wolfa v Potsdam – Babelsberg a v roku 2014 získal štipendium Fulbrightovej nadácie a študoval 8 mesiacov na Ohio University v USA.

Má mnoho skúseností z práce na reklamách, televíznych programoch aj z oblasti filmu. Od roku 2010 je producentom v spoločnosti BFILM. K jeho najúspešnejším projektom patria filmy Pandy (2013), ocenený na MFF v Cannes v sekcii Cinéfondation, Sloboda (2017), uvedený na festivale v Locarne a Špina (2017), ktorý bol uvedený na festivale v Rotterdame a získal Cenu českej filmovej kritiky ako film roka 2017. Okrem toho pravidelne prednáša na FAMU a VŠMU, príležitostne hosťuje ako expert a lektor na zahraničných trénigových programoch. Je členom Slovenskej filmovej a televíznej akadémie.


>>FILMOGRAFIA<<
Špina / Filthy
Tereza Nvotová, CZ-SK 2017

Sloboda / Freedom
Jan Speckenbach, DE-SK 2017


>>PRIPRAVOVANÉ PROJEKTY<<
Srdce Veže / Heart of a Tower

Peter Budinský, SK-BE

Panic v podzemní / Weirdo in the Underground
Viliam Vadnal, SK-FR

>>KONTAKT<<
Peter Badač / BFILM
+421 908 882 273, peter@bfilm.sk,
www.bfilm.sk

Producenta do výberu Producer on the Move nominoval Slovenský filmový ústav (člen EFP). Účasť slovenského producenta Petra Badača bola finančne podporená Audiovizuálnym fondom.


Interview s Petrom Badačom

Viac informácií: www.efp-online.com

 


publikované: 30.04.2018
aktualizované: 24.10.2018