English                                                        Sobota 20.04.2024, 15:37

9 slovenských filmov na Dok Leipzig

65. ročník Medzinárodného festivalu dokumentárneho a animovaného filmu Dok Leipzig (17. – 23. 10. 2022) uvedie vo svojom programe 9 slovenských filmov.

O divácku cenu v kategórii krátkych dokumentárnych a animovaných filmov sa bude uchádzať animovaný film Peniaze a šťastie režisérskej dvojice Ana Nedeljković a Nikola Majdak ml.

V nesúťažnej Panoráme sa lipskému publiku predstaví dokumentárny debut Igora Ivanka Fragile Memory, zatiaľ čo detské publikum sa môže tešiť na krátky animovaný film Zuza v záhradách Lucie Sunkovej.

Špeciálnou udalosťou festivalu bude kontinuálne celovečerné premietanie 25 krátkych filmov zo strednej a východnej Európy, ktoré festival organizuje v spolupráci s filmovými inštitútmi a centrami z Česka, Estónska, Chorvátska, Poľska a Slovenska (zastúpené Slovenským filmovým ústavom). Publikum sa tak môže tešiť na filmy Betónová doba (r. Lucia Kašová), Extrakcia (r. Kateřina Hroníková), Persona Grata (r. Daniela Krajčová), Poetika Anima (r. Kriss Sagan), Divoké bytosti (r. Marta Prokopová, Michal Blaško) a Sh_t Happens (r. David Štumpf, Michaela Mihályi).

Web: www.dok-leipzig.de/en

publikované: 17.10.2022
aktualizované: 19.10.2022