English                                                        Piatok 29.03.2024, 06:08

Slovenský filmový ústav v Clermont-Ferrand doma

Medzinárodný festival krátkych filmov v Clermont-Ferrand (29. 1. – 6. 2. 2021), jeden z najvýznamnejších a najväčších filmových festivalov svojho druhu, sa tento rok koná online, s programom dostupným pre publikum vo Francúzsku. Slovenských zástupcov stretnete na Trhu krátkych filmov (1. – 5. 2. 2021).

Po tretí raz sa v spolupráci s Českým filmovým centrom a Slovinským filmovým centrom Slovenský filmový ústav účastní Trhu krátkych filmov, kde filmovým profesionálom z celého sveta pod hlavičkou Central European Cinema predstaví slovenskú krátkometrážnu tvorbu.

 


Euro Connection

Euro Connection je európske koprodukčné fórum krátkych filmov, ktoré sa koná každý rok na Trhu krátkych filmov v Clermont-Ferrand a zameriava sa na podporu partnerstiev medzi európskymi produkčnými spoločnosťami pre krátke filmy. Vďaka spolupráci s európskymi korešpondentmi sa podujatia môžu zúčastniť aj producenti bez projektu (Producer Focus).
Tohtoročný nominant Slovenského filmového ústavu, animovaný projekt Turisti (r. Mária Kralovič) o hľadaní vzájomného porozumenia v pokročilom manželskom zväzku, sa prebojoval do finálnej zostavy projektov, a vďaka tomu sa predstaví publiku medzinárodných filmových profesionálov.

MEET THE CEC TALENTS

Pondelok 1. 2. sa vo virtuálnej miestnosti AGORA uskutoční panelová diskusia MEET THE CEC TALENTS s režisérmi krátkych filmov zaradených do programu festivalu Katarinou "KUKLA" Rešek (Sisters), Alexandrou Májovou (Pračka) a Alionou Baranovou (Lístok) a s režisérmi projektov vybraných do Euro Connection Pavlou Baštanovou (O krave), Lun Sevnikom (The Tourist) a Máriou Kralovič (Turisti).

Hodinovú panelovú diskusiu, ktorá sa začne o 15.00h, budú moderovať zástupcovia filmových centier pod hlavičkou Central European Cinema, Vítězslav Chovanec (České filmové centrum), Lea Pagáčová (Slovenský filmový ústav) a Nerina Kocjančič (Slovinské filmové centrum).

Viac informácií o projekte Turisti nájdete na stránkach AVF: TU

Tešíme sa na vás vo virtuálnom stánku Central European Cinema!

Letáčik Slovak Short Films 2020 – 2021.

Súvisiace AIC správy:
2020: Slovenský filmový ústav opäť v Clermont-Ferrand
2019: Slovenský filmový ústav v Clermont-Ferrand

publikované: 22.01.2021
aktualizované: 26.01.2021