English                                                        Piatok 26.04.2024, 20:49




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Mimi získala Hlavnú cenu medzinárodnej poroty Generation Kplus

Slovenský dobrodružný film pre deti Mimi, ktorý vznikol v réžii a produkcii Miry Fornay, si zo 73. ročníka festivalu Berlinale odniesol ocenenie.

Mimi, štvrtý celovečerný film Miry Fornay, sa vo svetovej premiére predstavil v sekcii Generation Kplus zameranej na detského diváka. Medzinárodná porota mu udelila Hlavnú cenu: „Od prvého záberu tento film porotu očaril. V okúzľujúcom mikrosvete lesa, ktorý vytvára kulisu pre svojráznu mladú hrdinku, sa stretávajú najrôznejšie problémy, charaktery a spletitosti. Tento film oslavuje vynaliezavosť, tvorivosť a otvorenosť. Svojím ladením, tempom a humorným duchom sa nádherne pohybuje na pomedzí reality a fantázie. Je to príbeh mladého dievčaťa, ktoré hľadá svoju uletenú andulku.

Slovenský film bol v sekcii Generation naposledy ocenený v roku 2017, keď detská porota udelila filmu Piata loď Ivety Grófovej Krištáľového medveďa.

Viac o slovenskej kinematografii na Berlinale 2023: http://www.aic.sk/aic/sk/v-zahranici/berlinale/slovenska-kinematografia-na-73.-berlinale.html

Mimi v AIC databáze: http://www.aic.sk/slovak-films/25423.html


publikované: 26.02.2023
aktualizované: 03.03.2023