English                                                        Piatok 29.03.2024, 15:27




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Emerging Producers 2019

Wanda Adamík Hrycová (1978) pôsobí už vyše dvadsať rokov ako producentka televíznej, filmovej a divadelnej tvorby. V rokoch 2010 až 2012 bola generálnou riaditeľkou spoločnosti Media Pro Entertainment Slovakia, výhradného dodávateľa domáceho audiovizuálneho obsahu pre TV Markíza. Neskôr založila spoločnosť Wandal Production, ktorá produkovala celovečerné filmy Colette (r. Milan Cieslar), Čiara (r. Peter Bebjak) a koprodukovala dokument Môj neznámy vojak (r. Anna Kryvenko). Minulý rok sa stala riaditeľkou Slovenskej filmovej a televíznej akadémie.

 

   

PRIPRAVOVANÉ FILMY:
     
Nation's Beloved    
dráma vo vývoji    
Na začiatku šesťdesiatych rokov 20. storočia sa tri bývalé hokejové legendy Československa vyrovnávajú s následkami súdneho procesu, vykonštruovaného komunistickou stranou proti zlatému hokejovému tímu z roku 1950. Príbeh však zostáva pre troch svetových šampiónov a bývalých priateľov naďalej živým, no pre každého znamená čosi iné. Bojujú s traumou, ktorú sa snažia prekonať, len aby sa mohli pohnúť ďalej. Snažia sa znovu nájsť zabudnuté priateľstvo a stratenú nádej v národ, ktorý kedysi reprezentovali a ktorý sa im otočil chrbtom.
 
Gorila
triler vo vývoji

Život Romana Savojského, oligarchu a hlavy vplyvnej finančnej skupiny sa prevráti naruby po tom, čo zistí, že utajený konšpiračný byt, v ktorom korumpoval vysoko postavených politikov je odpočúvaný tajnou službou. To spustí sériu napínavých udalostí, pátraní a špionážnych schém cez médiá, politikov, Slovenskú informačnú službu, Savojského najbližších spolupracovníkov a dokonca aj jeho vlastnú rodinu.

 
KONTAKT:

Wandal Production
+421 905 101 803
wanda@wandal.sk
www.wandal.sk

 


publikované:
aktualizované: 30.01.2019