English                                                        Sobota 20.04.2024, 00:33




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Nesvadbovo získalo v Berlíne ocenenie

Jeden z dvoch slovenských koprodukčných projektov, ktoré sa nachádzali v sekcii Forum 61. ročníka Berlinale - film Nesvadbovo režisérky Eriky Hníkovej, získal v sobotu 19. 2. cenu čitateľov denníka Der Tagesspiegel, ktorú udeľuje 9-členná čitateľská porota berlínskeho denníka.

Film Nesvadbovo mal svetovú premiéru na Medzinárodnom festival dokumentárneho filmu v Jihlave, medzinárodne premieroval práve v sekcii Forum. Počas svojho uvedenia sa film dočkal niekoľkých pozitívnych ohlasov v tlači, predovšetkým v denníkoch časopisov The Hollywood Reporter, Screen Daily a Variety. Slovenskí diváci ho budú mať možnosť vidieť od 25. marca 2011, film otvorí 18. ročník medzinárodnej prehliadky filmu, televízie a videa Febiofest. Film distribuuje Asociácia slovenských filmových klubov.

Spoločne s filmom Nesvadbovo bol v sekcii Forum uvedený aj film režisérky Zuzany Liovej Dom, ktorý sa rovnako dočkal veľmi pozitívnych mediálnych ohlasov v v denníkoch časopisov The Hollywood Reporter, Screen Daily a Variety.

Viac informácii na:
http://www.nesvatbov.cz/
http://www.berlinale.de/
http://www.arsenal-berlin.de/
http://www.tagesspiegel.de/
http://www.domfilm.sk/

Súvisiace AIC články:
Slovenské filmy v oficiálnom programe Berlinale
Slovenská kinematografia na 61. Berlinale


publikované: 20.02.2011
aktualizované: 09.06.2011