English                                                        Štvrtok 25.04.2024, 21:41

Slovenské animované filmy na Anima Mundi 2016

V programe 23. ročníka medzinárodného festivalu animovaných filmov v Brazílii Anima Mundi (25. - 30. 10., Rio de Janeiro a 2. - 6. 11., Sao Paulo) sa predstaví až päť slovenských filmov.

Celovečerný animovaný film Smrteľné historky (r. Jan Bubeníček) bojuje v súťažnej sekcii dlhometrážnych filmov. Film tvoria tri poviedky – Dedo Kaktusák, Maják, Veľký chlap – a tri krátke blackouty o boji rytiera s drakom. Každá poviedka je iného žánru a realizovaná inou animačnou technológiou, avšak všetky tri spája téma hrdinstva a smrti.

V súťažných sekciách je zastúpená aj krátkometrážna tvorba. Hviezdny taxík (r. Juraj Krumpolec), animovaný film na motívy rozprávky majstra detských príbehov Gianniho Rodariho o dobrodružstve malého Huga a roztržitého taxikára Peppina na ceste nebezpečným vesmírom, bude bojovať o priazeň poroty v súťažnej sekcii venovanej krátkym filmom pre deti. Superbia (r. Luca Tóth), film o domorodých obyvateľoch surrealistickej krajiny Superbia, v ktorej muži a ženy žijú v oddelených spoločnostiach, je zaradená do súťaže krátkych filmov.

V nesúťažnej sekcii Animation of course! sa predstavia dva krátke filmy pochádzajúce z dielne študentov VŠMU Kovbojsko (r. David Štumpf) a Skáčem (r. Peter Martinka).

web: https://www.animamundi.com.br/

publikované: 19.10.2016
aktualizované: 25.10.2016