English                                                        Štvrtok 25.04.2024, 07:33

Pripravované slovenské filmy na MANNHEIM MEETINGS 2009

Mannheim flyer picture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

V rámci 58. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Mannheim- Heidelberg (5.-15.11.2009) sa už po 13. krát koná koprodukčné fórum Mannheim Meetings (11.-15.11.2009), na ktorom sa v tomto roku koná prezentácia 3 projektov pripravovaných slovenských filmov.
Zároveň bude 11.11. Slovensku a slovenskej filmovej tvorbe venovaný aj okrúhly stôl pod názvom: Focus Slovakia.Prezentované projekty:

MÔJ PES, KILLER
(pracovný názov Brat, Meno môjho psa je Killer)
scenár a réžia: Mira Fornay
Producent: Juraj Buzalka, Mirafox s.r.o.

Scenár filmu získal hlavnú cenu v scenáristickej súťaži Cena Tibora Vichtu 2009.

Kontakt: Juraj Buzalka, Mirafox, email: juraj.buzalkagmail.com

ČUBÍRKOVÁ
réžia: Robert Šveda
scenár: Diana Kacarová, Robert Šveda
producent: Rastislav Šesták, D.N.A. Production

Psychologický triler inšpirovaný skutočnými udalosťami okolo jednej z najkrutejších vrahýň v jednej z najkrutejších dôb v dejinách Československa. Irena Čubírková, jedna z troch žien odsúdených na trest smrti, zabila v rozmedzí 50-tych a 60-tych rokov za zaujímavých osudných okolností dvoch svojich životných partnerov. Do pamätí ľudí sa zapísala hlavne tým, že hlavu druhého z nich, po spálení jeho tela v peci na chlieb, odložila na záchode osobného vlaku. Čubírková je však hlavne film o miere obete, o cene za pomoc a o strachu, ktorý nerozosievajú len indivíduá.

Kontakt: Robert Šveda, Rastislav Šesták, email: robosvedagmail.com, dnadnaproduction.sk, www.dnaproduction.sk

DOM
scenár a réžia: Zuzana Liová
producent: Michal Kollár, Fog´n´Desire

Tri domy v záhrade. V jednom býva maturantka Eva so svojimi rodičmi. Druhý, nedokončený, je pre staršiu sestru Janu, ktorú otec vyhodil. Na treťom, rozostavanom, musí Eva každý deň pomáhať. Je to veľký dar od otca, no Eva ho odmieta. Doma sa cíti ako vo väzení, neustále kontrolovaná a bez lásky. Tú prežije v tajnom vzťahu s Jakubom. Jej šťastie končí v momente, keď odhalí Jakubove tajomstvo. Chce utiecť pred pravdou, ale nemá kam. Úkryt nachádza len na jedinom mieste - v dome.

Scenár filmu získal hlavnú cenu v súťaži Cena Tibora Vichtu (pod pracovným názvom Tajomstvo), a v scenáristickom súťažnom workshope ScriptEast bol ocenený hlavnou cenou Krzysztofa Kieslowszkeho za najlepší stredo- a východoeurópsky scenár v Cannes v roku 2007.

Kontakt: Michal Kollár, Fog´n´Desire Films, email: michalfogndesirefilms.com, www.fogndesirefilms.com

 

pdf document, opens in new windowOfficial flyer       

 

publikované: 10.11.2009
aktualizované: 26.11.2009