Raj na zemi
Paradise on Earth

» ©2019
SK | far. > col. | 78 min. | dokumentárny > documentary

Raj na zemi

Paradise on Earth is a documentary by Jaro Vojtek about journalist and war photographer, Andrej Ban. Jaro, as his friend, has been a silent witness to his struggles, failed relationships and depressions. Their intimate conversations, in contrast with the tragic and painful war and refugee crisis, form the foundation of the film’s concept. Jaro follows Andrej to various destinations around the world, the camera observing his interactions with people in need and his photographic work. Paradise on Earth is a topography of individual and global struggles – an endless ongoing therapy.
>>
Dokumentárny film, zachytávajúci profesionálny aj súkromný osud reportéra Andreja Bána. Režisér Jaro Vojtek sníma prostredníctvom intímnych rozhovorov a počas spoločných ciest Andrejov osobný príbeh, jeho zápas so samotou a s psychickými problémami, neschopnosť nadviazať dlhodobý a funkčný vzťah, po ktorom túži. Paralelne film zaznamenáva tragické a komplikované príbehy vo vojnových oblastiach a v utečeneckých táboroch i spoločenské hrozby slovenského politického života (neonacizmus). Raj na zemi je topografiou tragických zápasov človeka a sveta, kontinuálnou terapiou bez konca.


Director > Réžia   Jaro Vojtek
Story > Námet Jaro Vojtek
Screenplay > Scenár Marek Leščák, Jaro Vojtek
DOP > Kamera Jaro Vojtek
Editors >  Strih Peter Harum
Music > Hudba Michal Nejtek
Set Design > Architekt  -
Costumes > Kostýmy  -
Sound > Zvuk Richard Fűlek
Animation > Animácia  -
Cast > Hrajú Andrej Bán
Filmography > Filmografia Jaro Vojtek (1968)
upcoming: Anestéza
upcoming: 7 dní
2019: Raj na zemi
2014: Deti
2014: Tak ďaleko, tak blízko
2012: Cigáni idú do volieb
2008: Hranica
2005: My zdes


Production > Produkcia MPhilms (SK)
Co-production > Koprodukcia Rozhlas a televízia Slovenska (SK)
Producer > Producent Zora Jaurová (SK), Mátyás Prikler (SK)  
 o  
Budget > Rozpočet 140 000 €
Support > Podpora Audiovizuálny fond
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra Docu Talents @KVIFF 2017
Works in Progress - Febiofest IFCF 2018
 - -
o   -o
World Premiere >
Svetová premiéra
Ji.hlava IDFF 2019, Czech Republic / MFDF Ji.hlava 2019, ČR
Release >
Distribučná premiéra
SK: 10/2020, ASFK
o o
Web -
Previous Title > Predchádzajúci názov  -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
MPhilms
Horná 5, SK-831 52 Bratislava
+421 904 646 261
mphilms@mphilms.sk
www.mphilms.sk
 

see main contact see main contact

updated: 02.07.2020