English                                                        Sobota 20.04.2024, 14:29

Putovná filmová prehliadka Stredná Európa 2007

Asociácia českých filmových klubov v spolupráci s ďalšími partnermi pripravuje v Čechách 1. ročník putovnej filmovej prehliadky Stredná Európa.
Hlavným cieľom podujatia je predstaviť širokej verejnosti niektoré neprávom prehliadané filmové diela krajín stredoeurópskeho regiónu a následne ich uviesť do českej a slovenskej distribúcie. Prehliadka bude prebiehať od 27. 9 do 31. 12. 2007, slovenským „prehliadaným a zviditeľneným“ je dokumentárny film Martina Šulíka Martin Slivka – muž, ktorý sadil stromy. Českú distribúciu filmu zabezpečuje AČFK.

Viac informácií nájdete na www.strednievropa.cz.

.:.  hore

 

Partneri:
„Přehlídka Střední Evropa probíhá za spolupráce s Aerofilms, SPI, Slovenským filmovým ústavem, Maďarským kulturním střediskem, Polským institutem, Goethe-Institutem Prag, Rakouským kulturním fórem v Praze, Švýcarským velvyslanectvím a Slovinským velvyslanectvím v Praze. Hlavním mediálním partnerem je Respekt.
Za výraznou finanční podporu děkujeme Státnímu fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie a Ministerstvu kultury České republiky.“ (tlačová správa AČFK)



publikované: 23.08.2007
aktualizované: 23.08.2007