English                                                        Piatok 19.04.2024, 11:17

Iné Industry podujatia

>TORINOFILMLAB ALUMNI MEETING
8. – 11. 7. 2015 (uzavreté verejnosti)
Výročné stretnutie absolventov TorinoFilmLab je podujatie, ktoré podporuje výmenu skúseností a zdieľanie námetov účastníkov programov TFL.

Zakazovať zákazy
? (otvorené širokej verejnosti)
10. 7. 2015 / 16:00 / Lázně III (Modrý salónik)
Diskusia so slovenským dokumentaristom Petrom Kerekesom, o pripravovanom projekte Cenzori.

Talentovaný a provokujúci slovenský režisér Peter Kerekes (Ako sa varia dejiny, Zamatoví teroristi) sa vydáva na strastiplnú cestu objavovania každodenných a dôležitých rozhodnutí, ktoré musia urobiť bežní ľudia pre naplnenie  "vyšších" potrieb. Tento raz upriamil Peter Kerekes svoju pozornosť na cenzorov, posledných "manuálne pracujúcich ľudí" v ére bezpečnostných softwérov. Ako kontrolujú poštu chovancov v ukrajinských väzniciach? Ako môže byť kontrolovaný obeh násilníckych obrázkov vyrobených Nollywoodom? Na akom základe sú cenzurované obrázky v Saudskej Arábii? Cenzori  chcú poukázať na dôležitosť vymedzovania hraníc a spoločenských hodnôt cenzúry a snaží nájsť odpoveď na otázku:  je možné natočiť apolitický film o cenzúre?   


>ANNUAL CONFERENCE – EUROPA DISTRIBUTION
5. – 8. 7. 2015 (uzavreté verejnosti)
Členovia Europa Distribution sa zúčastnia panelov, okrúhlych stolov a prípadových štúdií, ktoré sa týkajú kľúčových tém distribúcie a filmového priemyslu vo všeobecnosti, vrátane súčasných horúcich tém digitalizácie a teritórií.
Zástupca SR: Film Europe (Ivan Hronec)

Je dopyt po VOD? Čo leží za digitálnym trhom? (otvorené širokej verejnosti)
6. 7. 2015 / 10:00 / Lázně III (kinosála)
Hĺbková hodnotiaca štúdia súčasného stavu trhu VOD a digitálnych možností a nástrah. Aká je realita dnešného online trhu? Ako je na tom diverzita, dostupnosť a obeh filmov? Profesionáli z rôznych filmových oblastí sa podelia o svoje skúsenosti a nové poznatky, s cieľom zistiť ako bude vyzerať blízka budúcnosť nezávislého európskeho filmu.

publikované: 24.06.2015
aktualizované: 30.06.2015