English                                                        Štvrtok 02.05.2024, 05:23

Producers on the Move: Mira Fornay / MIRAFOX

Slovensko sa na MFF v Cannes vďaka členstvu Slovenského filmového ústavu (SFÚ) v medzinárodnej organizácii European Film Promotion (EFP) už po šiestykrát zapojí do projektu Producers on the Move, zameraného na prezentáciu vybraného perspektívneho producenta z každej členskej krajiny EFP a na medzinárodný networking medzi producentmi z celého sveta. V minulosti Slovensko v tomto projekte zastupovali Michal Kollár, Silvia Panáková, Marko Škop, Peter Kerekes a Marek Veselický.

MIRA FORNAY (*1977, Bratislava)  

Vyštudovala filmovú réžiu na pražskej FAMU, ktorú absolvovala s filmom Malá nesdělení (2002). V štúdiu pokračovala na prestížnej filmovej škole National Film and TV School v Londýne, kde získala Kráľovské štipendium. Nakrútila tu svoj absolventský film Alžbeta (2004), prvýkrát uvedený vo Veľkej Británii vo februári 2005. V tom istom roku bola Mira Fornay vybratá ako jedna z účastníkov tvorivého workshopu popredného iránskeho režiséra Abbasa Kiarostamiho. V roku 2009 Mira Fornay debutovala celovečerným hraným filmom Líštičky (ČR, SR, Írsko, 2009), v svetovej premiére uvedeným v sekcii Týždeň medzinárodnej kritiky na MFF Benátky 2009, a následne úspešne predstaveným na početných filmových festivaloch po celom svete (Pusan, Varšava, Cottbus, Štokholm, Rotterdam, Edinburgh, Goa, a ďalšie). Môj pes Killer je jej druhý celovečerný film. Pri filme bola zároveň kreatívnym producentom. V rámci Mirafox má na starosti spoluprácu so zahraničnými partnermi.

     
FILMOGRAFIA   2013: Môj pes Killer (My Dog Killer) - SK/CZ - 90 min.
2009: Líštičky (Foxes) - CZ/SK/IE - 83 min.
     
PRIPRAVOVANÉ
FILMY
  Žaby bez jazyka (r. Mira Fornay)
Dad´s Record (r. Mira Fornay)
Cook, F**k, Kill (r. Mira Fornay)
     
MIRAFOX  

Producentská spoločnosť Mirafox vznikla v roku 2007 a venuje se autorským filmovým hraným projektom. Producentmi spoločnosti sú Juraj Buzalka a Mira Fornay, ktorá sa podieľala na filme Môj pes Killer ako kreatívny producent a v rámci spoločnosti Mirafox má na starosti komunikáciu a rokovania so zahraničnými partnermi.

     
kontakt:   Mira Fornay / MIRAFOX
+421 910 176 857 (SK) / +420 603 745 519 (CZ)
mira.fornay@mirafox.sk
www.mirafox.sk

 

Producenta do výberu Producer on the Move 2013 nominoval Slovenský filmový ústav (člen EFP), účasť producenta v projekte finančne podporil Audiovizuálny fond.

>www.efp-online.com

publikované: 09.05.2013
aktualizované: 07.05.2014