English                                                        Štvrtok 02.05.2024, 17:44

Pavilón Slovenska a Českej republiky na filmovom trhu Marché du Film 2012: Nová lokácia!

Slovensko bude mať už po deviatykrát zastúpenie na medzinárodnom filmovom trhu Marché du Film, po piatykrát v tandeme s Českou republikou. Počas týchto uplynulých rokov sa slovenská kinematografia menila a vyvíjala: ročná tvorba sa nielen takmer zdvojnásobila, ale veľa slovenských filmov bolo prítomných na najdôležitejších festivaloch po celom svete, pričom mnohým boli udelené ceny a mnohé boli zakúpené na nové teritóriá do distribúcie, pričom postupne vytvárali zo slovenskej kinematografie spoľahlivú značku.

Presun na nové miesto v rámci filmového trhu sa dá chápať ako symbol pohybu a vstupu do novej fázy slovenskej kinematografie. Tento rok pavilón Slovenskej a Českej republiky (No. 132 Village International) v opačnej časti trhu ako doteraz.

Pavilón, rovnako aj tento rok, bude slúžiť nielen ako miesto pre zahraničných záujemcov o informácie o slovenskej audiovízii, ale aj ako priestor pre slovenských zástupcov na prezentáciu svojej tvorby a činnosti. V pavilóne budú prezentované aktuálne ako aj pripravované slovenské filmy, predstavený bude propagačný materiál k slovenskej audiovízii Slovak Films 11 – 12, ako aj katalóg slovenských filmov s plánovanou premiérou v rokoch 2012 - 2013 pod názvom Pripravované slovenské filmy 12 - 13. Svoj priestor na prezentáciu dostane tradične aj Správa o stave slovenskej audiovízie v roku 2011, ktorú každoročne v anglickom jazyku pre MFF v Cannes vydáva kancelária MEDIA Desk Slovensko.

Slovenskú účasť v pavilóne organizačne zabezpečuje Slovenský filmový ústav (SFÚ), s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR (MKSR) a a Audiovizuálneho fondu (AVF). Partnerom stánku je spoločnosť Château Topoľčianky.

Užitočné informácie pre účastníkov (v češtine):

Manuál pre účastníkov Marché du Film 2012        Nočné autobusy
         
 Plán centra Cannes (vrátane trhu Marché du Film 2012)        Plán Village International (časti trhu Marché du Film) - nové umiestnenie pavilónu No. 132 SR - ČR

 


Viac informácii na:
www.marchedufilm.com

publikované: 09.05.2012
aktualizované: 09.05.2012