English                                                        Štvrtok 18.04.2024, 05:34




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Berlinale Talents

Matúš Krajňák je režisér a producent. Vyštudoval German Film and Television Academy Berlin (DFFB). Jeho film Sex Commercial (2014) bol v užšom výbere Young Director Award v Cannes a dráma Monologues (2014) mala premiéru na Filmovom festivale Varšava. Scenár k dlhometrážnemu filmu Gun Fun bol v druhom kole Sundance Screenwriters Lab a umiestnil sa v top 15% účastníkov scenáristickej súťaže Academy Nicholl. Momentálne produkuje romantickú web sériu o queer randení v Londýne a vyvíja scenár k dlhometrážnemu filmu s podobnou témou.

Máte od svojej účasti v programe Berlinale Talents konkrétne očakávania?

- Po tohtoročnej VR účasti na Filmovom festivale Sundance, kde som spoznal mnohých inšpirátívnych umelcov, sa teším na ďalších filmárov z celého sveta a na podobný VR zážitok z Berlinale. Je to skvelá príležitosť pre všetkých, ktorí pracujú na svojom dlhometrážnom debute alebo TV projekte, a preto som rád, že som sa stal súčasťou "rodiny" Berlinale Talents. 

 

Na čom v súčasnosti pracujete?

- Momentálne pracujem na niekoľkých projektoch, ktoré spája téma "queerness". Napísal som a produkoval romanticko-komediálny web seriál SEXFLUENCING, ktorý je momentálne v postprodukcii. Dúfam, že na Berlinale spoznám nových kreatívnych partnerov, aby som tento epizodický projekt mohol ďalej vyvíjať ako TV seriál. Taktiež spolupracujem na dvoch scenároch dlhometrážnych filmov, ktoré by som chcel režírovať a zmierniť nimi pohľad divákov na tému "queerness". Oba dlhometrážne projekty sú vzťahové drámy s prvkami komédie.

 

KONTAKT:
Matúš Krajňák
mattus_live@yahoo.com  
www.matus-krajnak.com
 
web: www.berlinale-talents.de/


publikované: 22.02.2021
aktualizované: 25.02.2021