English                                                        Piatok 29.03.2024, 08:15




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Berlinale Talents

Barbora Berezňáková študovala na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, Newyorskej filmovej akadémii a na Bellas Artes vo Valencii. Venuje sa filmovej tvorbe s presahom do experimentu s filmovou formou. Stojí za dokumentárnym a transmediálnym projektom Spýtaj sa Vašich 68/89 (2019). Kľúčové politické udalosti 20.storočia pre ďalšie smerovanie Československa približuje cez spomienky obyčajných ľudí a ich rodinné histórie. Na prestížnom Filmovom festivale Varšaval mal premiéru jej dlhometrážny debut Skutok sa stal (2019). Rekonštruuje v ňom viaceré zásadné politické zločiny a kauzy porevolučného Slovenska 90. rokov, zaujíma sa o skúsenosť jednotlivca na pozadí politického diania.

Máte od účasti v programe Berlinale Talents konkrétne očakávania?

- Na Berlinale Talents sa veľmi teším, som zvedavá na program, myslím si, že celý festival Berlinale má veľmi vysokú úroveň.

Na čom v súčasnosti pracujete?

- Momentálne pracujem na svojom debutovom hranom filme s názvom The Dead Horse. Je to absurdná dráma s prvkami komédie a témou je konzervatívny backlash. Chcela by som konzultovať tento projekt, hľadať potenciálnych koproducentov a partnerov filmu, pretože príbeh je veľmi aktuálny a zaujímavý pre Európske, aj medzinárodné publikum.

 

KONTAKT:      
Barbora Berezňáková
barbora.bereznakova@gmail.com
     
     
web: www.berlinale-talents.de/    
   


publikované: 23.02.2021
aktualizované: 25.02.2021