English                                                        Piatok 26.04.2024, 04:15




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

  Share Your Slate! 2019

Share Your Slate! je 3-dňové podujatie, ktoré má za úlohu poskytnúť spoločnostiam, ktoré získali podporu MEDIA Slate, možnosť stretnúť sa a rokovovať o projektoch s ďalšími takýmito spoločnosťami. Share Your Slate! sa tento rok koná 10. - 12. februára 2019 v MEDIA stánku v Gropius Bau. Slovenským účastníkom je produkčná spoločnosť BFILM.

BFILM

Spoločnosť bola založená v roku 2010 na Slovensku a v roku 2017 v Českej republike producentom Petrom Badačom ako filmová produkčná spoločnosť zaoberajúca sa hranými a animovanými seriálmi a televíznou tvorbou. BFILM pracuje na projektoch s výraznými osobnosťami s originálnym umeleckým rukopisom, ktoré sa snažia inovovať spôsoby filmového rozprávania alebo foriem distribúcie. Našim cieľom je vyvíjať a vyrábať pôvodné a nové filmové príbehy, distribuovať ich slovenskému aj medzinárodnému publiku, nachádzať nové talenty a pomáhať ich rastu. Snažíme sa, aby naše projekty mali presah medzi jednotlivými platformami (kino, TV, internet) a oslovovali divákov na každej z nich nielen na Slovensku, ale po celom svete. BFILM je s vyrobenými 3 dlhometrážnymi a 7 krátkometrážnymi filmami jednou z najväčších produkčných spoločností na Slovensku. Naše filmy získali niekoľko ocenení a nominácií, súťažili na festivaloch v Cannes, Annecy, Berlíne alebo Locarne, boli uvádzané na festivaloch v Rotterdame, Karlovych Varoch, Varšave, Káhire a mnohých ďalších.

PRIPRAVOVANÉ PROJEKTY

BOLO RAZ JEDNO MORE...
   
Scenár:
Žáner:
  Joanna Kożuch, Katarína Moláková
animovaný dokument
   

Bolo raz Aralské more, štvrté najväčšie jazero na svete. Jeho tragédia sa začala s myšlienkou postaviť v jeho blízkosti bavlníkové plantáže. V očakávaní “bieleho zlata” sa vybudoval systém zavlažovacích kanálov. Rieky stratili silu, Aralské more začalo vysychať. Rybári stratili prácu, továrne naviazané na rybolov sa zavreli. Aj výskumná stanica na vývoj biologických zbraní, situovaná na jednom z ostrovov zmizla, pretože ostrovov už niet. Len púšť sa stále rozrastá a stáva sa väčšou a väčšou. A suché soľné kryštáliky sa ligotajú na pôvodnom dne mora.

     
SVETLONOC
     
Scenár:
Žáner:
  Barbora Námerová
dráma
     

Filmová dráma z lesa s magickými prvkami. Mladá žena sa vracia na miesto odkiaľ utiekla ako malá, aby sa konfrontovala so svojou tajomnou minulosťou, skrývajúcou zradu, smrť a čarodejníctvo.

     
PANIC V PODZEMÍ
     
Scenár:
Žáner:
  Viliam Klimáček
komédia s prvkami film noir
     

Panic v podzemí je čierna komédia, ktorá rozpráva príbeh mladého muža s výnimočne rozvinutým vnútorným svetom na hranici reálneho a magického. Jednou z hlavných tém je odmietanie spoločnosti prijať odlišného človeka a neakceptácia/nepochopenie nových spôsobov fungovania spoločnosti v resp, generačný rozdiel.

     

Kontakt:

  BFILM / Peter Badač
+421 908 882 273
peter@bfilm.sk
www.bfilm.sk

 

 >www.mediadesk.de


publikované:
aktualizované: 31.01.2019