English                                                        Streda 24.04.2024, 21:27




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Štipendium od nemeckej spoločnosti GWFF pre Radku Babincovú

Na pôde berlínskeho festivalu bude ocenená študentka produkcie bratislavskej VŠMU Radka Babincová. Počas East Europen Brunch, ktorý organizuje Filmový festival Cottbus a koprodukčné fórum connecting cottbus, si prevezme cenu v podobe štipendia vo výške 4 500 eur od nemeckej spoločnosti GWFF (Gesellschaft zur Wahrnehmung von Film-und Fernsehrechten, mbH).

Spoločnosť zameraná na podporu a rozvoj mladých talentov z audiovizuálnej branže úzko spolupracuje s Filmovým festivalom Cottbus už od roku 2007. GWFF umožňuje týmto významným finančným príspevkom každý rok jednému talentovanému študentovi filmovej produkcie z krajín strednej a východnej Európy zúčastniť sa zahraničného vzdelávacieho programu na jednej z elitných európskych alebo amerických univerzít podľa vlastného výberu. Výber kandidátov realizuje FF Cottbus v spolupráci s filmovými inštitútmi zo spomínaných krajín.

Radke gratulujeme a v mene SFÚ ďakujeme spoločnosti GWFF, že sa rozhodla tento rok poskytnúť túto skvelú vzdelávaciu možnosť práve slovenskej kandidátke.


publikované:
aktualizované: 06.02.2017