English                                                        Štvrtok 25.04.2024, 12:11




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Berlinale Talents - Short Film Station

Marta Prokopová (1991, režisérka, scenáristka)

Biografia:
Marta Prokopová (1991) je absolventkou Vysokej školy múzických umení v Bratislave (Academy of Performing Arts), odboru Animovanej tvorby. Počas štúdia vytvorila tri krátkometrážne animované filmy, ktoré boli uvedené vrámci mnohých medzinárodných festivalov vrátane MFF Annecy (Familiy – Basis of Life/2013/), či Animafest Zagreb (White Forest /2014/, Mila Fog /2015/). V roku 2015 sa zúčastnila ako členka študentskej poroty MFF San Sebastian. Vystavovala vo Viedni vrámci MFF Tricky Women (2015) a v Moskve v galérii Solyanka VPA (video/performance/animation) vrámci prehliadky mladých talentov z celého sveta. Nedávno získala vrámci MFF Fest Anča ocenenie Slovak Anča Award za najlepší slovenský snímok s magisterským filmom MILA FOG.

O jej projektoch:

Momentálne spolupracuje na novom projekte so scenáristom a režísérom Michalom Blaškom na krátkometrážnom animovanom projekte Divoké bytosti. Michal má za sebou niekoľko krátkometrážnych filmov, spomedzi ktorých film Strach bol uvedený vrámci MFF San Sebastian, v kategórii študentských filmov a víťaznou snímkou vrámci MFF Vilnius - Best Short Film/2016/.

O projekte Divoké Bytosti:

Zvieratá sú opäť pánmi tvorstva! Nie, nedosiahli to násilím, intrigami, alebo niečím podobným ako primáti v “Planéte opíc”. Stalo sa to jednoducho tak, že ich ľudia nechali. Tí to urobili preto, lebo boli príliš unavení z vládnutia nad svetom a preto sa rozhodli pre zaslúženú dovolenku, pričom nechali zvieratá, aby zatiaľ miesto nich dávali pozor. “Divoké bytosti” sú nechronologickou mozaikov príbehov dvoch zvierat a jedného ľudského mláďata zo spoločnosti, v ktorej je skoro nemožné nájsť si svoje miesto.

Prečo si sa rozhodla prihlásiť sa do Berlinale Talents ?
Myslím, že je to celkom jednoduché. Cítim hlbokú vášnivú a úprimnú lásku k filmu a príležitosť stretnúť ľudí, ktorí cítia to isté a možnosť dotknúť sa ich vesmíru aj keď iba na krátky okamih je vždy neskutočne inšpirujúce.

Obľúbené slovo:
vášeň

Obľúbený film:
Toni Erdmann práve v tomto okamihu

Obľúbené jedlo:
šalát, víno a cigarety

Filmografia
upcoming: Divoké bytosti / Wild Beasts (krátky film)
2015: Mila Fog / Mila Fog (krátky film)
2014: Biely les / White Forest (krátky film)
2013: Rodina - základ života / Family - Basis of Life (krátky film)

Kontakt
Marta Prokopová
+421 944 466 627, martuska.prokopova@gmail.com,
http://martaprokopova.tumblr.com/

www.berlinale-talents.de
http://www.berlinale-talents.de/bt/talent/marta-prokopova/profile

 





publikované:
aktualizované: 06.02.2017