English                                                        Piatok 19.04.2024, 14:37




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Stánok Central European Cinema č. 142



Na Európskom filmovom trhu (EFM) Berlín 2015, ktorý je súčasťou Berlinale, bude mať Slovenská republika už po desiatykrát svoje zastúpenie v prezentačnom stánku Central European Cinema, od roku 2011, teda už 5 rokov, v spolupráci troch krajín: Slovenska, Českej republiky a Slovinska. Prezentáciu slovenskej kinematografie a audiovízie zabezpečuje Slovenský filmový ústav.

V stánku sa budú prezentovať slovenské a koprodukčné filmy, ktoré si zahraniční filmoví profesionáli budú môcť pozrieť na DVD, k dispozícii budú aj zostrihy z pripravovaných filmov, presskity, prezentačné katalógy k slovenskej kinematografii, i ďalšie materiály. Stánok poskytne i priestor pre pracovné stretnutia slovenských filmových profesionálov.

V rámci EFM Berlín bude predstavený aktualizovaný katalóg Slovak Films 14-15, ktorý každoročne vydáva Slovenský filmový ústav ako základného sprievodcu slovenskou kinematografiou pre slovenských i zahraničných filmových profesionálov.

K slovenskej účasti na podujatí SFÚ vydáva informačný bulletin What´s Slovak in Berlin 2015 (v angličtine), ako aj tretie vydanie časopisu Film.sk v anglickej jazykovej mutácii, v ktorom predstaví výber textov venovaných slovenskej kinematografii a zhodnotí dianie v roku 2014, a tiež predstaví, čo možno očakávať v roku 2015.

Organizátorom prezentácie na EFM Berlín je Slovenský filmový ústav, s podporou Ministerstva kultúry SR.
Partnermi prezentácie sú: Slovenský inštitút v Berlíne, Vinárske závody Château Topoľčianky.

Viac informácií o filmovom trhu: EFM Berlín.


publikované: 23.01.2015
aktualizované: 30.01.2015