English                                                        Sobota 20.04.2024, 13:08




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

ScripTeast 2014-15 so slovenským projektom Kerkár

V aktuálnom ročníku medzinárodného workshopu ScripTeast Slovensko zastupujú scenáristi Adga Bavi Pain a Martin Repka so scenárom/projektom filmu Kerkár (rež. Martin Repka).

KERKÁR (The Tattoist)
Scenár: Martin Repka, Agda Bavi Pain
Réžia:   Martin Repka
Produkcia:   PubRes (SK), Bionaut (CZ)
     
Keď sa 41ročný kerkár Maro dostáva po desiatich rokoch strávených za mrežami na slobodu, stráca vieru v seba aj vo svet, do ktorého sa vracia. Nájsť opäť svoje miesto v novom "hyperkapitalizme" je preňho tažké. Príliš mnoho a príliš rýchlo sa toho zmenilo. Tetovanie, ktoré bolo za čias Marovej mladosti symbolom rebelstva, sa medzičasom stalo masovým fenoménom.
     
Kontakt: PubRes
pubres@pubres.sk
www.pubres.sk
     
MARTIN REPKA (*1975)
Martin Repka je absolventom Filmovej a televíznej fakulty VŠMU v Bratislave a autorom a režisérom niekoľkých medzinárodne úspešných a ocenených krátkych filmov, ako napríklad Plávanie, Posledná večera alebo Zlodeji. Jeho celovečerný filmový debut Návrat bocianov bol slovenskou národnou nomináciou na Oscara. Okrem umeleckej tvorby sa venuje aj televíznej réžii a reklame, pracuje ako producent, produkčný manažér, a editor scenárov. Pripravovaný titul Kerkár je jeho druhý celovečerný film pre kiná.

AGDA BAVI PAIN (*1966)

Agda Bavi Pain je absolventom Filmovej a televíznej fakulty VŠMU v Bratislave (scenáristika, filmová dramaturgia), spisovateľ, scenárista, autor divadelných hier a básnik. Jedna z dvoch častí románu Koniec sveta, Jesoskero Nilaj, slúžila ako námet k filmu Babie leto (premiéra na jeseň 2013), ktorý podľa scenára autora režíroval Gejza Dezorz.


ScripTeast je etablovaný celoročný tréningový pre pre skúsených scenáristov zo strednej a východnej Európy, zaoberá sa nielen vývojom scenárov, ale aj výraznou propagáciou scenárov, zúčastnených projektov filmov ako aj ich tvorcov. Od prvého ročníka podujatia v roku 2006-2007 (ktorý vyhrala Zuzana Liová so scenárom filmu DOM), sa workshopu zúčastnilo už 6 slovenských projektov/scenáristov, či scenáristických tímov.

ABSOLVENTI WORKSHOPU za SR:
2012-13: Katarína Uhrová (Retro raj)
2011-12: Michal Kollár, Anna Fifiková (Červený kapitán)
2010-11: Laura Siváková, Biba Bohinská (Mesto Otol)
2009-10: Zuzana Belková (Polystyrén)
2006-07: Zuzana Liová (Dom – Cena Krzysztofa Kiesłowskeho za najlepší scenár, premiéra v sekcii Forum, Berlinale 2011)

Súvisiace správy: Prezentácia filmu Kerkár v PITCH & FEEDBACK 2014

publikované: 21.01.2015
aktualizované: 30.01.2015