English                                                        Nedeľa 28.04.2024, 09:17

Share Your Slate! 2013

Share Your Slate! je 5-dňové podujatie, organizované MEDIA Desk Nemecko na filmovom trhu EFM, ktoré má za úlohu poskytnúť spoločnostiam, ktoré získali podporu MEDIA Slate, možnosť stretnúť sa a rokovovať o projektoch s ďalšími takýmito spoločnosťami, pričom ide o 30-minútové koprodukčné stretnutia. Share Your Slate! sa tento rok koná 9. - 13. februára 2013 v MEDIA stánku v Martin-Gropius-Bau.

TRIGON PRODUCTION

Založená v roku 1996, spoločnosť Trigon Production sa sústredí na produkciu hraných filmov, dokumentov a televíznych relácií. Je prvou stredo-európskou spoločnosťou, ktorá získala cenu Emyy za film Sila ľudskosti, celovečerný dokument o záchranných akciách sira Nicolasa Wintona. Film pokračoval dokumentom o životoch detí, ktoré prežili - Nickyho rodina (momentálne v kinodistribúcii v USA, Austrálii, Belgicku a Francúzsku). Úspešným projektom, ktorého sa zúčastnila spoločnosť Trigon Production v poslednom roku, je koprodukčný film V tieni (2012, česká nominácia na Oscara). Spoločnosť sa už minulosti zúčasnila Share Your Slate!.

PROJEKTY

HISTÓRIA FILMU, KTORÝ SA NIKDY NENAKRÚTIL (The Story of the Film Never Made)
     
Scenár:
Žáner:
Patrik Pašš, Matej Mináč
doku-komédia
     
Filmový príbeh sa začína vo chvíli, keď sa mladému režisérovi Matejovi Mináčovi podarilo získať súhlas na nakrútenie rozhovoru s výnimočným Federicom Fellinim. Moderná história tu kráča ruka v ruke s Mináčovým niekoľkoročným osobným zápasom o dokončenie svojho dokumentu o tejto osobnosti zo sveta filmu.
     
KROK DO TMY (Step into Darkness) 
     
Scenár:
Žáner:
Marián Poubiš, Miloslav Luther
celovečerná dráma
     
Československo, začiatok 50-tych rokov. Martin, bývalý vedúci partizánskeho oddielu, bojujúci v SNP, je teraz ženatým lekárom s mladou milenkou Soňou, komunistickou agitátorkou. Martinova žena a tiež bývalá partizánka, Eva, je bezbrannou obeťou, ale takisto tichým účastníkom nových totalistických praktík. Martinov a Sonin seba-deštrukčný pomer tvorí základ príbehu o jednotlivcoch stratených v bludisku komplikovaných povojnových čias. 
     
INŠPEKTOR (Inspector)
     
Scenár:
Žáner:
Jiří Hubač
policajný príbeh / TV seriál
     
Príbeh bývalého policajného inšpektora, ktorý kedysi pôsobil v Hamburgu, ale ktorý sa vracia do svojej vlasti na Slovensko.13-dielny televízny seriál má za úlohu poskytnúť zábavu a reflexiu súčasnej spoločnosti na Slovensku a v ČR a bude sa venovať problémom korupcie, kriminality, bezradného súdnictva.
     
Kontakt: Trigon Production / Jana Kluková
+421 915 839 196
klukova@trigon-production.sk
www.trigon-production.sk

>www.mediadesk.de

publikované: 01.02.2013
aktualizované: 01.02.2013