English                                                        Štvrtok 02.05.2024, 17:32

Cinema Total 5

Základným cieľom Cinema Total je stimulovať spoluprácu a spájať filmových profesionálov v strednej Európe. Rozmanité podujatia pripravované maďarskm kultúrnym inštitútom Collegium Hungaricum Berlin (.CHB) podporuje spoluprácu a zaoberá sa rôznymi aspektami procesu vznikania filmov, od vývoja po produkciu. Popri nich .CHB usporadúva rôzne networkingové podujatia, večierky a koncerty.

PITCH STOP

Pitch Stop je nový formát alternatívnej prezentácie projektov, ktorá má bližšie k prípadovým štúdiám ako ku klasickým prezentáciám. Prezentácia projektov sa bude konať v stredu, 15. februára, o 15:00.

RED CAPTAIN / ČERVENÝ KAPITÁN

Réžia:

Michal Kollár

Producent:

Michal Kollár (Sokol Kollar, SK / Fog‘n’Desire Films, CZ)

Rok 1992. Detektív Richard Krauz (32) z Oddelenia vrážd sa zo všetkých síl snaží odlíšiť od policajtov bývalého režimu. Počas prestavby na starom cintoríne robotníci náhodou odkryjú telo s klincom v lebke. Patrí bývalému kostolníkovi Kloknerovi. Svedectvo jeho tajnej milenky a stopy z pitvy naznačujú, že Kloknera mučili a zavraždili príslušníci bývalej ŠTB, na čele s „odborníkom na finálne výsluchy“ Červeným Kapitánom. Spolupráca štátnej bezpečnosti s predstaviteľmi cirkvi začína vychádzať na povrch.
Na motívy rovnomenného románu úspešného spisovateľa Dominika Dána.

Kontakt: Michal Kollár (Sokol Kollar / Fog’n’Desire Films)
+421 905 619 027
kollarfilm@yahoo.com / michal@fogndesirefilms.com
www.kollarfilm.com / www.fogndesirefilms.com

MICHAL KOLLÁR

Producent, režisér a scenárista. Pracoval v reklame a televíznej produkcii. Založil spoločnosť Sokol Kollar a je tiež spoluzakladateľom českej spoločnosti Fog’n’Desire Films. V roku 2007 produkoval svoj prvý celovečerný film Posledné plavky, ktorého je spoluautorom scenára a režisér. V roku 2011 Michal produkoval veľmi úspešný celovečerný debut režisérky Zuzany Liovej Dom. Momentálne pripravuje koprodučný česko-slovensko-fínsko-luxemburskýprojekt Klauni, ako aj fínsko-česko-nórsky film August Fools.

 

publikované: 02.02.2012
aktualizované: 07.02.2012