English                                                        Utorok 07.05.2024, 13:48




BERLINALE
Medzinárodný filmový festival Berlín

Cinema Total 4

Focus: Maďarsko, Rakúsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko

V termíne 12. - 16. februára 2011 sa bude v Collegium Hungaricum Berlin (.CHB) konať podujatie určené producentom, režisérom a hercom pod názvom Cinema Total 4. Jeho štvrtá edícia pozýva filmových profesionálov z Maďarska a jeho susedných krajín a poskytuje im platformu pre stretávanie nemeckých a iných zahraničných producentov.

Program CT4 pozostáva z: Sunday’s Brunch, TheFilmpolitical Round Table, True Stories, Books at Sundown, Pitch Stop, Cottbus Lounge a otváracej a záverečnej párty. Slovensko bude participovať na nasledujúcom programe:

TRUE STORIES - Scenáristika vo východnej Európe

True Stories je podujatie, ktoré analyzuje súčasny stav písania scenárov, pričom používa príklady filmov z východoeurópskeho regiónu. Minuloročnými participantmi boli Florin Serban (výherca Strieborného medveďa 2010 za If I Want to Whistle I Whistle) a Jasmila Zbanić (výherkyňa Zlatého medveďa 2006 za film Grbavica). Partnerom podujatia je ScripTeast. Termín konania je 14. február 2011 o 15:00.

Slovenský participant: Zuzana Liová (viac informácii o novom filme Dom Zuzany Liovej tu)

PITCH STOP

Pitch Stop je nový formát alternatívnej prezentácie projektov, ktorá má bližšie k prípadovým štúdiám ako ku klasickým prezentáciám. Podujatie sa bude konať 16. februára o 15:00. Projekt zastupujúci Slovensko bude pripravovaný film Lukáša Hanuláka Piargy.

PIARGY

Réžia: Lukáš Hanulák
Producent: Lukáš Hanulák / BigBangCreative

Zrodenie Antikrista je úvahou o ľudskom utrpení. Vzniká podľa motívov rovnomennej novely Františka Švantera (1921 - 1950) a snaží sa zodpovedať tri základné otázky života: Čo je utrpenie? Prečo je na svete? A aký postoj k nemu zaujať?

Kontakt:
BigBangCreative
contact@bigbangcreative.eu
+421 915 819 350
www.bigbangcreative.eu

UVEDENIE FILMU HRANICA PRE HOSTÍ PODUJATIA

Každodenným úvodom podujatia bude uvedenie filmu zo zúčastnených krajín. Slovensko bude reprezentovať národná nominácia na Cenu Americkej Akadémie Oscar - Hranica (r. Jaroslav Vojtek, 2009).

HRANICA
13. 2. - nedeľa - 10:30 - Collegium Hungaricum

Viac informácii na:
www.hungaricum.de/cinematotal


publikované: 01.02.2011
aktualizované: 07.02.2011