English                                                        Štvrtok 25.04.2024, 20:48

Krátkometrážne filmy v Drážďanoch

28. ročník Medzinárodného festivalu krátkych filmov FilmFest Dresden (12. – 17. 4. 2016) predstaví slovenské krátke filmy nielen v hlavnom programe.

V špeciálne zostavenej sekcii oficiálneho programu Kino Roulette , ktorá pozostáva z náhodne vybraných filmov prihlásených do tohtoročného ročníka festivalu, si budú môcť návštevníci pozrieť tri slovenské krátkometrážne filmy: Let (r. Ján Guga, K), zachytávajúci nezvyčajný príbeh amatérskeho športovca trénujúceho na súťaž; filozoficky ladený film Mila Fog (r. Marta Prokopová, SK) a sviežu animovanú komédiu odohrávajúcu sa na divokom západe Kovbojsko (r. Dávid Štumpf, SK).

Súčasťou sprievodného programu je aj fórum s cieľom podporiť tvorcov krátkych filmov z krajín vyšehradskej štvorky Visegrád in Short(s). Slovenský filmový ústav a produkčná spoločnosť BFilm na ňom nahliadnu do produkcie slovenskej krátkometrážnej tvorby. Prezentácia bude doplnená o spoločnú prehliadku súčasných českých a slovenských krátkych filmov. Prehliadku obohatia dva študentské filmy Kovbojsko (r. David Štumpf, SK); Strach (r. Michal Blaško, SK-CZ), o chlapcovi, ktorý sa stal svedkom násilného útoku v autobuse; ako aj film z dielne autorskej dvojice vystupujúcej pod menom Ové Pictures NINA (r. Veronika Obertová, Michaela Čopíková, SK), zobrazujúci lásku medzi hanblivým chlapcom a divožienkou, ktorých spája i rozdeľuje strach z vlastných citov.

Fóra Visegrád in Short(s) sa zúčastnia aj slovenskí tvorcovia: Dávid Štumpf, Michal Blaško, Veronika Kocourková, Marta Prokopová, Martina Buchelová, Martin Kazimír a Eva Pavlovičová.

web: www.filmfest-dresden.de
program: http://www.filmfest-dresden.de/en/programme/online-programme
katalóg: www.filmfest-dresden.de/files/filmfest/PDF_Dateien/FFD_28_KATALOG_Web.pdf

publikované: 04.04.2016
aktualizované: 05.04.2016