English                                                        Piatok 29.03.2024, 01:28

FIPRESCI Warsaw Critics Project


 
Termín a miesto konania: 14. – 23. 10. 2022, Varšava, Poľsko
Uzávierka: 31. 8. 2022
Kategória: workshop
Oblasť: filmová kritika
Cieľová skupina: filmoví kritici

Počas Filmového festivalu Varšava bude prebiehať tréningový program pre mladých filmových kritikov a novinárov z centrálnej a východnej Európy FIPRESCI Warsaw Critics Project.  Skupina vybraných filmových kritikov získa skvelú príležitosť zúčastniť sa prestížneho filmového podujatia, stretnúť uznávaných filmových profesionálov a prispieť k výberu filmu, ktorý získa cenu filmových kritikov FIPRESCI.

Do projektu sa môžu prihlásiť záujemcovia, ktorí bez problémov komunikujú v angličtine (písomne aj ústne), pracujú alebo študujú v oblasti filmu a ich články boli uverejňované v novinách, magazínoch alebo webstránkach zameraných na filmovú tvorbu. Program je vhodný pre začínajúcich filmových kritikov vo veku do 30 rokov. Organizátori zabezpečujú ubytovanie v hosteli a pokrývajú všetky cestovné náklady.

Uzávierka prihlášok: 31. august 2022

Materiály potrebné na prihlásenie
: CV, krátke predstavenie sa, tri ukážky publikovaných článkov zasielajte na fipresci@wff.pl

Vybraní účastníci sa budú stretávať na editorských poradách so svojimi mentormi. Ich úlohou bude pripravovať a písať rozhovory, recenzie, správy, články o dianí na Filmovom festivale Varšava a CentEast Markete. Počas trvania programu budú účastníci pod dohľadom skúsených filmových kritikov, ktorí pracujú pre popredné svetové médiá. Projekt má za cieľ rozšíriť účastníkom ich obzory a záujmy, naučiť sa nasledovať svoj cieľ, vedieť vyjadriť svoj názor v širších kultúrnych súvislostiach, vycibriť štýl písania a nadobudnúť sebavedomie. 

FIPRESCI Warsaw Critics Project je koordinovaný britským kritikom Michaelom Pattisonom a novozélandským kritikom žijúcim v Berlíne Carmenom Grayom. Obaja sú uznávaní a skúsení filmoví kritici, členovia FIPRESCI a pravidelne publikujú v médiách ako Sight & Sound, Dazed & Confused, Screen International, The Guardian, Vice, Fandor a iných.

Web: https://wff.pl/en/centeast/fipresci

publikované: 27.08.2015
aktualizované: 03.08.2022