English                                                        Sobota 18.05.2024, 20:58

Prezentácie pripravovaných filmov na MFF Karlovy Vary 2009

 

Podujatia Works in Progress v priebehu karlovarského festivalu prinášajú prierez najnovšou filmovou produkciou krajín strednej a východnej Európy, upozorňujú na zaujímavé dokumentárne a hrané filmy, ktoré aktuálne na tomto území vznikajú a ktorých premiéry môžeme očakávať až po skončení karlovarského festivalu. Kľúčovými podujatiami Works in Progress sú akcie Docu Talents from the East a Na východ od západu. 

Docu Talents from the East

5. ročník, júl 2009
Karlovy Vary

Podujatie Docu Talents from the East - prezentácia vznikajúcich autorských dokumentárnych filmov zo strednej a východnej Európy - patrí  už k stabilným sprievodným podujatiam MFF Karlovy Vary. Deväť projektov vybraných na podujatie predstavia v sedem minútových prezentáciách ich režiséri a producenti.

Vďaka Docu Talents from the East na seba v minulosti upozornili i slovenskí dokumentarsti (Marko Škop, Juraj Lehotský), ktorých dokončené filmy (Iné svety, Slepé lásky) žali následne úspech na medzinárodných festivaloch. Minulý rok sa pitchingu zúčastnil Marko Škop s pripravovaným projektom Osadné – Brusel – Osadné, v roku 2007 Peter Kerekes filmom Ako sa varia dejiny, ktorého premiéra bola vo februári 2009.

Podujatie pripravuje Institut dokumentárního filmu v spolupráci s MFDF Jihlava a MFF Karlovy V.
zdroj: Institut dokumentárního filmu

 

 


 

Na východ od západu - Work In Progress

Prezentácia nových hraných filmov, ktoré sú v postprodukcii alebo boli nedávno dokončené. Medzinárodným nákupcom, distribútorom a dramaturgom filmových festivalov sa predstaví okolo 25 hraných filmov zo strednej a východnej Európy, tento rok sa po pŕvýkrát otvára podujatie i produkciám z Ruska a Turecka.

zdroj: Tlačová správa MFF Karlovy Vary (28. 4. 2009)

 

Viac informácií je sú k dispozícii na oficiálnej stránke festivalu, v zložke Film Industry/Work In Progress ».

 

 

publikované: 28. 1. 2009

 

publikované: 28.04.2009
aktualizované: 28.04.2009