English                                                        Streda 24.04.2024, 11:33

MFF Bratislava 2008

10. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava bude prebiehať v dňoch 28. 11 - 5. 12. 2008, v piatich kinosálach Palace Cinemas v Auparku. Festival ponúkne 8 sekcií, v ktorých dominujú súčasné dlhometrážne hrané filmy. V programe však nebude chýbať ani dokumentárne filmy a krátkometrážna produkcia. Zoznam titulov zaradených do programu festivalu je k dispozícii na www.iffbratislava.sk, program projekcií a katalóg filmov bude zverejnený na oficiálnej stránke festivalu od 24.11.

Do 19. 11. môžu študenti umeleckých a filozofických škôl  ako i držitelia preukazov filmových klubov získať festivalovú akreditáciu "účastník" za 299,- Sk / 9, 92,- eur. Následne bude možné zakúpiť si len jednorazové vstupenky (v cene od 69,- Sk / 2,29,- eur do 99,- Sk / 3,29,- eur), resp. permanentku na celý festival. Pre držiteľov akreditácií bude opäť rezervovaných 40% miest z celkovej kapacity kinosál. 

program (pdf)


Sprievodné podujatia pre profesionálov

 

prezentácia pripravovaných slovenských filmov

4. 12. 2008, 11:00 - 14:00, Palace Cinemas (K2) - Aupark, Bratislava

"Už po štvrtý raz bude jedným zo sprievodných podujatí MFF Bratislava Prezentácia pripravovaných slovenských a koprodukčných hraných, dokumentárnych a animovaných projektov. K tradičným organizátorom, ktorými sú Slovenský filmový ústav, kancelária MEDIA Desk Slovensko a MFF Bratislava, pribudla tohto roku i Slovenská filmová a televízna akadémia. Prezentované budú filmy, ktoré by mali mať premiéru v kinách v najbližších dvoch rokoch, teda v období 2009 – 2010.
Neodmysliteľnou súčasťou projektu prezentácie slovenských filmov je i publikácia v slovenskom a anglickom jazyku mapujúca produkčné aktivity v slovenskom filmovom priemysle - tento rok bude niesť názov Nové slovenské filmy 09-10 / New Slovak Films 09 - 10. Publikácia bude k dispozícii návštevníkom prezentácie, pdf vezia bude po ukončení seminára publikovaná na stránke www.aic.sk.  

Viac inforámcií tu.

Vstup na podujatie je voľný!

 

MAIA Workshops – Kreatívne aspekty vývoja

1. - 5. 12. 2008, Bratislava

Pod názvom Creative Aspects of Development sa v dňoch 1. až. 5. decembra 2008 uskutoční posledný zo série troch rezidenčných workshopov MAIA Workshops 2008. Podujatie organizuje talianska produkčná spoločnosť Fabulafilm v spolupráci s MFF Bratislava. Podujatie je podporené MEDIA programom. Záujemcovia o workshop sa na podujatie môžu prihlasovať aj v prvej polovici novembra.

 

Medzinárodný seminár Strategic Film Marketing

27. - 28. 11. 2008, Filmová a televízna fakulta FTF VŠMU

Strategic Film Marketing (SFM), MFF Bratislava, MEDIA Desk Maďarsko a MEDIA Desk Slovensko organizujú 27. a 28. novembra 2008 prestížny dvojdňový workshop pod názvom Strategic Film Marketing.
SFM je medzinárodnou spoločnosťou zameranou na filmový marketing. Jej zakladateľom a riaditeľom je John Durie, ktorý má viac než 25 ročné skúsenosti s prácou na viac než 600 celovečerných filmoch z celého sveta. Spoločnosť pracovala na distribúcii a medzinárodných marketingových kampaniach filmov renomovaných svetových režisérov ako napríklad Woody Allen, Pedro Almodóvar, Robert Altman, Denys Arcand, Ingmar Bergman, Kenneth Branagh, Joel a Ethan Coen, John Huston, Takesi Kitano, Emir Kusturica, David Lynch, Mike Leigh, Tim Robbins, Quentin Tarantino, Liv Ullmann, a Wim Wenders.
Je potešujúce, že práve John Durie bude hlavným prednášajúcim semináru.


Témy seminára:
- úvod do filmového marketingu
- marketing projektu vo fáze vývoja
- prezentácia projektu
- efektívny dizajn plagátu & práca s grafickými dizajnérmi
- projekcie pre verejnosť (testovacie projekcie)
- kinodistribúcia
- medzinárodný predaj
- efektívne trailery

Podrobnejšie informácie o oboch podujatiach nájdete na stránke MEDIA Desk Slovensko ».

publikované: 11.11.2008
aktualizované: 10.12.2008