Staříci
Old-Timers

» ©2019
CZ - SK | far. > col. | 85 min. | dráma > drama

Staříci

“Nobody fucks with the truth” says Vlastimil Reiner, a retired and immobile 90-year-old ex-army colonel, as his friend Tonda helps him with his personal hygiene. The two old men are about to embark on the last mission of their lives: to find and kill the former Communist prosecutor who used to send the nation’s elite off to their deaths.
>>
„S pravdou si nikto zadok vytierať nebude,“ vraví Vlastimil Reiner, imobilný 90-ročný armádny dôstojník na dôchodku, keď mu jeho priateľ Tonda pomáha s osobnou hygienou. Títo dvaja starci sa chystajú na poslednú misiu svojho života – nájsť a zabiť bývalého komunistického prokurátora, ktorý kedysi posielal elitu národa na smrť.


Director > Réžia   Martin Dušek, Ondřej Provazník
Story > Námet Martin Dušek, Ondřej Provazník
Screenplay > Scenár Martin Dušek, Ondřej Provazník
DOP > Kamera Lukáš Milota
Editors >  Strih Jana Vlčková
Music > Hudba Hejl & Srnka
Set Design > Architekt Antonín Šilar
Costumes > Kostýmy Anna Hrušková
Sound > Zvuk Václav Flegl
Animation > Animácia  -
Cast > Hrajú Jiří Schmitzer, Ladislav Mrkvička, Dušan Kaprálik, Milena Steinmasslová
Filmography > Filmografia

Martin Dušek (1978)
2019: Staříci (spolurež. / co-dir.)
2014: K oblakům vzhlížíme
2007: Poustevna, das ist Paradies (spolurež. › co-dir.)

Ondřej Provazník (1978)
2019: Staříci (spolurež. / co-dir.)
2007: Poustevna, das ist Paradies (spolurež. › co-dir.)

Production > Produkcia endorfilm (CZ)
Co-production > Koprodukcia sentimentalfilm (SK), Česká televize (CZ)
Producer > Producent Jiří Konečný (CZ), Ivan Ostrochovský (SK)  
 o  
Budget > Rozpočet  -
Support > Podpora Audiovizuálny fond, Eurimages, Creative Europe, Státní fond kinematografie
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra Pitch & Feedback Karlovy Vary IFF 2017
o   -o
World Premiere>
Svetová premiéra
Karlovy Vary IFF 2019, Czech Republic / MFF Karlove Vary 2019, ČR
Release >
Distribučná premiéra
CZ: 10/2019, CinemArt
SK: 09/2020, FILMTOPIA
o o
Web  -
Previous Title > Predchádzajúci názov  -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj

endorfilm
Přímětická 4, CZ-140 00 Praha 4
+420 602 358 373
jiri@endorfilm.cz
www.endorfilm.cz

sentimentalfilm
Špitálska 20, SK-811 08 Bratislava
ivan@sentimentalfilm.com
www.sentimentalfilm.com


see main contact see main contact

updated: 12.05.2020