Keď draka bolí hlava
When Dragon Has a Headache
(Když draka bolí hlava)

» ©2018
CZ - SK | far. > col. | 99 min. | rozprávka > fairytale

Keď draka bolí hlava

Barbora and Tom spend the holidays at their grandparents’ home under the Dragon Rock. A small two-headed dragon helps out at the grandfather’s smithy. One day Barbora and Tom decide to sleep over in the dragon’s cave, where they find an old map. The dragon starts to tell them the story of a forgotten fairyland.
>>
Barborka a Tomík trávia prázdniny u babky a dedka pod Dračou skalou. Dedkovi pomáha v kováčskej dielni malý dvojhlavý drak. Jedného dňa sa deti rozhodnú prespať s dráčikom v jaskyni, kde objavia starú mapu. Dráčik, ktorého jedna hlava hovorí slovensky a druhá česky, im začne rozprávať príbeh o vzniku Kráľovstva draka, láske princeznej a princa, veľkej kliatbe, strašnom drakovi, zlom škriatkovi, ale aj o tajomstve Nezábudkovej lúky...


Director > Réžia   Dušan Rapoš
Story > Námet Dušan Rapoš
Screenplay > Scenár Petr Šiška, Dušan Rapoš
DOP > Kamera Ján Ďuriš
Editors >  Strih Dušan Milko
Music > Hudba Dušan Rapoš
Set Design > Architekt Jaroslav Šutara
Costumes > Kostýmy Alena Schäferová
Sound > Zvuk Bohumil Martinák
Animation > Animácia Jaroslav Ňiňaj
Cast > Hrajú Ján Koleník, Miro Noga, Zuzana Žáková, Zuzana Mauréry, Karel Gott
Filmography > Filmografia Dušan Rapoš (1953)

2018: Když draka bolí hlava
2017: Muzzikanti
2008: Cinka Panna
1999: Fontána re Zuzanu 3
1996: Suzanne
1993: Fontána pre Zuzanu 2
1989: Rabaka
1988: F.T.
1988: F.T. na cestách
1986: Utekajme, už ide!
1985: Fontána pre Zuzanu
1984: Falošný princ

Production > Produkcia Petarda Production (CZ)
Co-production > Koprodukcia Filmpark production (SK), Rozhlas a televízia Slovenska (SK), FilmWorx Studios (SK), Moravia Steel (CZ)
Producer > Producent Petr Šiška (CZ), Peter Neveďal (SK)  
 o  
Budget > Rozpočet 1 300 000 
Support > Podpora -
o   -o
Release >
Distribučná premiéra
SK: 10/2018, Continental Film
CZ: 10/2018, Bohemia MP
o o
Web -
Previous Title > Predchádzajúci názov -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj

Petarda Production
Olbrachtova 29/961, CZ-710 00 Slezská Orava
+420 596 618 934
info@petarda.cz
www.petarda.cz

Filmpark production
Bajkalská 7A, SK-831 04 Bratislava
+421 905 455 234, +421 905 122 298
peter@filmpark.sk, marek@filmpark.sk
www.filmpark.sk



see main contact see main contact

updated: 18.03.2019