Tlmočník
The Interpreter

» ©2018
SK - CZ - AT | far. > col. | 113 min. | road movie

Tlmočník

A book written by a former SS officer, detailing his time and deeds in Slovakia, falls into the hands of the interpreter, Ali Ungár. He realises that the SS officer is responsible for the death of his parents. He travels to Vienna but, in place of the killer, he finds only his son, Georg, a former teacher who, throughout his life, has distanced himself from his father’s past. However, the interpreter’s visit awakens his interest and he decides to find out who his father really was.
>>
Tlmočníkovi Alimu Ungárovi sa dostane do rúk kniha bývalého dôstojníka SS, v ktorej opisuje svoje pôsobenie na Slovensku. Ali si uvedomí, že esesák je zodpovedný za smrť jeho rodičov. Vycestuje do Viedne, ale namiesto vraha nájde len jeho syna. Georg, bývalý učiteľ, sa od minulosti svojho otca celý život dištancoval. Tlmočníkova návšteva však vzbudí jeho záujem a on sa rozhodne zistiť, kým vlastne bol jeho otec.


Director > Réžia   Martin Šulík
Story > Námet Marek Leščák, Martin Šulík
Screenplay > Scenár Marek Leščák, Martin Šulík
DOP > Kamera Martin Štrba
Editors >  Strih Olina Kaufmanová
Music > Hudba Vladimír Godár
Set Design > Architekt František Lipták
Costumes > Kostýmy Katarína Hollá
Sound > Zvuk Klaus Kellerman, Pavel Rejholec
Animation > Animácia -
Cast > Hrajú Peter Simonischek, Jiří Menzel, Zuzana Mauréry, Attila Mokos
Filmography > Filmografia Martin Šulík (1962)

Výber / Selection:
2018: Tlmočník
2011: Cigán
2005: Slnečný štát
2000: Krajinka
1999: Praha očima.... (1 ep.)
1997: Orbis Pictus
1995: Záhrada
1992: Všetko čo mám rád
1991: Neha

Production > Produkcia Titanic (SK)
Co-production > Koprodukcia IN Film Praha (CZ), coop99 Filmproduktion (AT), Rozhlas a televízia Slovenska (SK), Česká televize (CZ)
Producer > Producent Martin Šulík (SK), Rudolf Biermann (CZ), Bruno Wagner (AT)  
 o  
Budget > Rozpočet 1 800 000 €
Support > Podpora Audiovizuálny fond, Ministerstvo kultúry SR, Státní fond kinematografie, Österreichisches Filminstitut, Filmfonds Wien
o   -o
World Premiere >
Svetová premiéra
02/2018, 68. MFF Berlín, 2018 / 68th Berlin IFF, 2018
Release >
Distribučná premiéra
SK: 03/2018, Garfield film
CZ: 03/2018, Bioscop
o o
Web -
Previous Title > Predchádzajúci názov -

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
Titanic
Pavlovova 6, SK-821 08 Bratislava
+421 905 439 040
sulikm@chello.sk

 

 


IN Film Praha
Žitná 23,CZ-110 00 Praha 1
+420 222 515 357
produkce@infilm.cz
www.infilm.cz


Celluloid Dreams / Pascale Ramonda
pascale@pascaleramonda.com, info@celluloid-dreams.com
www.celluloid-dreams.com
Celluloid Dreams / Hengameh Panahi
+33 1 49 70 03 70
info@celluloid-dreams.com
www.celluloid-dreams.com

updated: 08.03.2019