Piargy
Piargy

fiction » post-production
SK - CZ - MK | čb. > bw. | 90 min. | dráma > drama

Piargy

It’s spring 1939. The bishop in Banská Bystrica finds out that in the village of Piargy, buried by an avalanche a few days previously, the Antichrist was born. The bishop calls on the priest Baláž and asks him to investigate the statements of Johanka, the only survivor of the catastrophe. Baláž wants to know exactly what happened in Piargy…
>>
V prítomnosti (jar 1939) sme svedkami príchodu kňaza Baláža, ktorého povolal banskobystrický biskup, aby osvetlil záhadu Antikrista pochovaného pod lavínou, ktorá pred pár týždňami zasypala dedinu Piargy. Baláž získa informácie, no jediní žijúci svedkovia tejto tragickej udalosti Johanka a Klement nie sú ochotní sa o tejto téme rozprávať. Keď to už vyzerá, že Balážova misia sa skončí neúspechom, Johanka požiada Baláža o spoveď a odhalí tak tajomstvo, ktoré ju vnútorne zožieralo.


Director > Réžia   Ivo Trajkov
Story based upon >
Na motívy novely
František Švantner
Screenplay > Scenár Jana Skořepová, Ivo Trajkov
DOP > Kamera Peter Bencsík
Editors >  Strih Michal Reich
Music > Hudba Kiril Džajkovski
Set Design > Architekt Tomáš Berka
Costumes > Kostýmy Anita Hroššová
Sound > Zvuk Juraj Baláž
Animation > Animácia -
Cast > Hrajú Attila Mokos, Judit Bárdos, Marián Geišberg, Ivan Martinka, Jana Kvantíková, Daniel Fischer, Lucia Klein Svoboda, Jana Oľhová, Peter Nádasdi, Lucia Siposová, Verica Nedeska a ďalší
Filmography > Filmografia Ivo Trajkov (1965)

upcoming: Piargy
2015: Medena Nok
2011: Pariser Platz - Berlin
2009: Ocas ješterky
2007: Movie
2004: Golemata voda
1998: Minulost
1993: Kanárská spojka

Production > Produkcia ARINA (SK)
Co-production > Koprodukcia i/o post (CZ), STORY SCOPE (MK), Rozhlas a televízia Slovenska (SK), TOMAJA (SK)
Producer > Producent Silvia Panáková (SK), Erik Panák (SK)  
 o  
Budget > Rozpočet 2 043 427 €
Support > Podpora Audiovizuálny fond, Státní fond kinematografie, Macedonian Film Fund, Ministerstvo kultúry SR, Rozhlas a televízia Slovenska
Co-production Forums > Koprodukčné trhy a fóra Production Finance Market 2016, connecting cottbus - Work in Progress 2016, Toronto IFF Producers Lab 2015
o   -o
Principal Photography >
Termín nakrúcania
jar / Spring 2016
leto / Summer - jeseň / Autumn 2018
12/2019 
03/2020
Expected Completion >
Plánované dokončenie
04/2021
Expected Release >
Plánovaná premiéra
SK: 2021, CinemArt SK
o o
Web -
Previous Title > Predchádzajúci názov Piargy

 

Contact > Kontakt Festivals > Festivaly Sales > Predaj
ARINA
Dulovo nám. 4, SK-821 08 Bratislava
+421 907 787 945
silvia@arinafilm.sk
www.arinafilm.sk

see main contact REEL SUSPECTS
+ 33 1 5851 4295
www.reelsuspects.com

updated: 12.01.2021