KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Baba Joon

Baba Joon ▪ dráma ▪ 2015 ▪ Izrael ▪ 91´ ▪ OV + AT + eST (sk) ▪ MP 15


Réžia: Yuval Delshad
Scenár: Yuval Delshad
Kamera: Ofer Inov
Hrajú: Navid Neghaban, Asher Avrahami, Viss Elliot Safavi, Fariborz David Diaan, Raphael (faraj) Eliasi
Distribútor/práva: Izraelská ambasáda
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

20.02.2016 20:30


Izák sa stará o morcaciu farmu, ktorú jeho otec vybudoval holými rukami potom, co emigroval z Iránu do Izraela. Ked Izákov syn Moti dovrši trinást rokov, pokúša sa ho Izák zasvätit do sveta tejto práce, dúfajúc, že syn raz bude v rodinnej tradícii pokracovat. Motimu sa však práca na farme príliš nepozdáva, zato ho baví opravovat autá. Jeho matka Sára sa snaží vytvárat most medzi ním a jeho otcom, no na druhej strane stojí chlapcov starý otec, ktorý tlací na Izáka, aby nad chlapcom držal pevnejšiu ruku. Izáka Motiho nezáujem pracovat na morcacej farme zranuje. I ked svojho syna nadovšetko miluje, nedokáže akceptovat fakt, že by Moti v rodinnej tradícii nepokracoval. Príchod strýka Dária z Ameriky spustí sled udalostí, ktoré rozvrátia rodinnú harmóniu.

Yitzhak runs the turkey farm his father built with his own two hands after they emigrated from Iran to Israel. When his son Moti turns thirteen, Yitzhak teaches him the trade, hoping that he will continue the proud family tradition. But Moti doesn’t like working in the turkey barn; his passion is xing up junkyard cars and bringing them back to life. Moti's mother Sarah tries to reconcile between the two, while his grandfather pushes Yitzhak to take rm hand with his son. Yitzhak takes Moti’s refusal to work in the turkey barn as a personal rejection. Though he loves his son dearly, he makes it his mission to impose the family farm on Moti. The arrival of Darius, the uncle from America, sets o a chain of events that will undermine the familial harmony. Soon enough Yitzhak will learn that his son is just as stubborn as he is.

 


aktualizované: 05.02.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.