KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Viviane sa chce rozviesť

Gett-The Trial of Viviane Amsalem ▪ dráma ▪ 2014 ▪ Izrael/Francúzsko/Nemecko ▪ 115´ ▪ OV + AT + eST (sk) ▪ MP 15


Réžia: Ronit Elkabetz, Shlomi Elkabetz
Scenár: Ronit Elkabetz, Shlomi Elkabetz
Kamera: Jeanne Lapoirie
Hrajú: Ronit Elkabetz, Simon Abkarian, Menashe Noy, Sasson Gabay, Shmil Ben Ari
Distribútor/práva: Izraelská ambasáda
Premiéra SR:
Cyklus: filmy

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

18.02.2016 20:00


V Izraeli neexistuje civilný sobáš ani civilný rozvod. Len ortodoxní rabíni môžu legitimizovat zväzok a jeho rozviazanie. Viviane, uväznená v manželstve bez lásky, podala žiadost o rozvod. Ale jej manžel Eliša nesúhlasí. Jeho neústupcivost a Vivianino odhodlanie bojovat za svoju slobodu sú hlavnými znakmi dejovej línie procesu, v ktorom sa tragédia prelína s absurdnostou, a každý detail spolocného spolužitia je predmetom súdu.

In Israel, there is neither civil marriage nor civil divorce; only rabbis can legitimate a marriage or its dissolution. Trapped in a loveless marriage, Viviane has been applying for a divorce for three years which her religiously devout husband Elisha, continually refuses. His cold intransigence, Viviane’s determination to ght for her freedom, and the ambiguous role of the rabbinical judges shape a procedure where tragedy vies with absurdity and everything is brought out into the open for judgment.

 


aktualizované: 04.02.2016


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.