KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Skupina The Rolling Stones sa predstaví v Kine Lumière s vynikajúcim digitálnym zvukom

V divácky obľúbenom cykle Music & Film v Kine Lumière sa tento mesiac predstaví legendárna britská kapela The Rolling Stones. V stredu 17. septembra 2014 o 20.30 hod. sa premietne koncertný záznam pod názvom The Rolling Stones: Sweet Summer Sun – Hyde Park Live z roku 2013. Diváci uvidia kapelu, ktorej členovia sú aj pri oslave jej 50. výročia stále vo vynikajúcej forme.

Film The Rolling Stones: Sweet Summer Sun – Hyde Park Live je zostrihom dvoch vypredaných koncertov kapely v londýnskom Hyde Parku, ktoré sa uskutočnili 6. a 13. júla 2013 počas ich turné s názvom 50 and Counting Tour k 50. výročiu vzniku skupiny. The Rolling Stones vystúpili v Hyde Parku po prvý raz od ich legendárneho koncertu v júli 1969, ktorý sa vtedy uskutočnil dva dni po tragickej smrti zakladajúceho člena kapely Briana Jonesa a na ktorom sa po prvý raz naživo predstavil gitarista Mick Taylor,“ približuje význam koncertu v histórii kapely dramaturg cyklu Music & Film Miro Ulman. „Koncert bol vtedy zdarma a odhaduje sa, že ho videlo štvrť milióna divákov. O 44 rokov neskôr, minulý rok v júli, sa už vstupenky na koncert predávali. Stáli od 95 do 299 libier a za tri minúty boli vypredané. A tak kapela pridala ešte jeden koncert.“

Film ponúka šestnásť nestarnúcich hitov od Start Me Up až po Satisfaction v spektakulárnej šou, ktorú priamo v Hyde Parku videlo 100 000 nadšených fanúšikov. Jeho režisérom je Paul Dugdale, známy aj ako režisér koncertov iných hudobných skupín (Coldplay, The Prodigy, One Direction...). Pred začiatkom koncertu Stoneov v Hyde Parku sa na plátne na pódiu premietali zábery z ich vystúpenia na tom istom mieste spred 44 rokov a zábery na vtedajších zabávajúcich sa fanúšikov s hudobným sprievodom piesne Let’s Spend the Night Together. V dvoch skladbách sa k The Rolling Stones na koncerte pridal i Mick Taylor, ktorý s nimi debutoval naživo na slávnom koncerte v Hyde Parku v roku 1969. „Ten odohral sólo v 12-minútovej verzii skladby Midnight Rambler a potom sa pridal v závere s akustickou gitarou v skladbe Satisfaction,“ hovorí Miro Ulman. Záznam má vynikajúci zvuk Dolby Digital 5.1 a obraz je snímaný 19 HD kamerami, z ktorých jedna bola priamo nad bubeníkom Charlie Wattsom. Kapele na pódiu vypomáhali dlhoroční spolupracovníci, a to Lisa Fischer, Darryl Jones, Chuck Leavell, Bernard Fowler, Bobby Keys, Tim Ries i zmiešaný spevácky zbor.

Kapela The Rolling Stones svojím výkonom predviedla, že je stále vo výbornej forme. Sedemdesiatročný Mick Jagger plný energie po skončení vystúpenia povedal: Bol to skvelý koncert. A krásny bol i pohľad na západ slnka nad Hyde Parkom. Myslím si, že nebol lepší spôsob ako osláviť 50-ku Rolling Stones inak, než urobiť to doma v Londýne pred 100 000 divákmi počas úžasnej letnej noci.“ Keith Richards dodal, že „návrat do Hyde Parku bol ako uzavretie kruhu. Kapela bola vo vrcholnej forme.“
Vstupenky na záznam koncertu The Rolling Stones: Sweet Summer Sun – Hyde Park Live za zvýhodnenú cenu 5,00 Eur sú v predpredaji v Kine Lumière (denne medzi 17.30 a 20.30 hod.) a v sieti Ticketportal (http://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20017), ktorý ukončí predpredaj 17. septembra o 15.00 hod. V deň predstavenia sa budú dať zakúpiť vstupenky len v Kine Lumière za 6,00 Eur.


aktualizované: 17.09.2014


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.