KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Bratislavské Kino Lumière cez víkend uvedie v Pekingu ocenený film Jara Vojteka Deti

Celovečerný hraný debut režiséra Jara Vojteka Deti (2014), ktorý včera získal tri významné ocenenia na 5. Medzinárodnom filmovom festivale v Pekingu, uvedie cez víkend 25. a 26. apríla 2015 na dvoch projekciách bratislavské Kino Lumière. Film si v Pekingu v konkurencii 15 súťažných snímok z celého sveta pripísal na konto až tri z desiatich hlavných festivalových cien Tiantan, o ktorých rozhodla prestížna porota na čele s predsedom – svetovým režisérom Lucom Bessonom.

Prvý hraný film oceňovaného dokumentaristu Jara Vojteka Deti autenticky zobrazuje pokrivené rodinné vzťahy. O jeho ocenení rozhodla medzinárodná porota v zložení významných filmárov svetového mena. Predsedal jej francúzsky režisér Luc Besson, tvorca úspešných filmov Leon, Piaty element, Lucy, v porote ďalej o oceneniach rozhodovali Bessonov dvorný scenárista Robert Mark Kamen, ktorý s ním napísal 14 filmov, jeden z divácky najznámejších ázijských režisérov v našom teritóriu Kim Ki-duk s ocenenými filmami z festivalov v Cannes, Berlíne, Benátkach, San Sebastiane Golfová palica, Luk, Samaritánka, Jar, leto, jeseň, zima... a Pieta, a brazílsky režisér Fernando Meirelles, ktorý získal vyše 50 ocenení za svoj film Mesto bohov vrátane nominácií na Oscara. MFF v Pekingu uviedol slovenský film v oficiálnom výbere na svojej pôde vôbec po prvý raz. Jeho 5. ročník sa konal v termíne od 16. do 24. apríla 2014.

Bratislavské Kino Lumière odpremieta Vojtekov film Deti v sobotu 25. apríla o 21.00 hod. a v nedeľu 26. apríla o 15.00 hod. Film sa bude premietať v slovenskom znení, so slovenskými titulkami.

x x x

Viac informácií o festivale nájdete na: http://www.bjiff.com/enHome/
Viac informácií o filme Deti nájdete na: http://mphilms.sk/film/deti


aktualizované: 24.04.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.