KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Stieg Larsson: Millennium

Stieg Larsson: Millennium ▪ podujatie ▪ 2009 ▪ Švédsko/Dánsko ▪ -´ ▪ OV (švéd.) + ST (cz) ▪ MP 15


Réžia: Niels Arden Oplev/Daniel Alfredson
Scenár: -
Kamera: -
Hrajú: Michael Nyqvist, Noomi Rapace
Distribútor/práva: filmotéka
Premiéra SR:
Cyklus: 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

26.08.2015 17:00


Milióny čitateľov na celom svete sa tešia na pokračovanie príbehu novinára Mikaela Blomkvista a hackerky Lisbeth Salanderovej. 27.augusta 2015 vyjde kniha Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti vo svetovej premiére v desiatkach krajín vrátane Slovenska. Vydavateľstvo IKAR v spolupráci s Kinom Lumiere pri tejto príležitosti pripravilo špeciálny večer, ktorého súčasťou bude premietanie švédskych filmových spracovaní celej trilógie.

Trilógia Millennium sa stala svetovým fenoménom. Stieg Larsson ňou odštartoval záujem o severské detektívky a aj vďaka nemu máme dnes možnosť čítať mrazivé krimi autorov ako je Jo Nesbo, Lars Kepler, Henning Mankell, Camilla Läckbergová, Johan Theorin, Jorn Lier Horst, Erik Axl Sund, Karin Fosuum a mnoho ďalších. Z trilógie Stiega Larssona sa doteraz predalo vyše 80 miliónov výtlačkov a knihy preložili do 50 jazykov. Tohto megaúspechu sa však Stieg Larsson nedožil, pretože krátko pred vydaním zomrel na infarkt.

Presne desať rokov po vydaní prvého dielu trilógie Millennium Stiega Larssona vychádza pokračovanie tejto kultovej série s názvom Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti. Otec a brat Stiega Larssona poverili napísaním uznávaného švédskeho spisovateľa Davida Lagercrantza, ktorého biografia futbalistu Zlatana Ibrahimoviča sa stala bestsellerom. „Stieg Larsson bol majstrom vo vytváraní zložitých príbehov, ktoré majú niekoľko rovín. Toto som sa snažil zachovať aj v štvrtej časti,“ tvrdí David Lagercrantz.


Vstupné: 10,00 EUR - voľné sedenie
Predpredaj: www.ticketportal.sk 

Program:

- 17:00 Úvod a občerstvenie

- 17:30 Muži, ktorí nenávidia ženy (r. Niels Arden Oplev, Švédsko/Dánsko, 2009, 150´, OV + tit.)

- 20:15 Prestávka + občerstvenie

- 20:30 Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (r.: Daniel Alfredson, Švédsko/Dánsko, 2009, 130´, OV + tit)

- 22:40 Prestávka + občerstvenie

- 23:00 Prednáška a premietanie o Švédsku a Štokholme v podaní sprievodcu CK BUBO a prekladateľa severskej literatúry Jozefa Zelizňáka

- 24:00 Polnočný predaj knižnej novinky Millennium 4 so zľavou 5 € + polnočná tombola o hodnotné ceny + občerstvenie

- 0:30 Dievča, ktoré koplo do osieho hniezda (r. Daniel Alfredson, Švédsko/Dánsko, 2009, 140´, OV + tit)


 


aktualizované: 20.08.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.