KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Stále spolu

Stále spolu ▪ dokument ▪ 2014 ▪ ČR ▪ 74´ ▪ OV (cs) ▪ MP 12


Réžia: Eva Tomanová
Scenár: -
Kamera: Petr Koblovký, Jiří Krejčík, Michal Vojkuvka, Patrik Balonek, Petr Mlčoch
Hrajú: účinkujú: rodina Mlčochových: Petr, Simona, Dora, Kaspar, Prokop, Silvestr, Severín, Horymír, Perla, Irenej, Rosa
Distribútor/práva: ASFK
Premiéra SR: 04.06.2015
Cyklus: 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

01.06.2015 4:00


Petr Mlčoch sa narodil ako mestský človek, v byte na predmestí Plzne. Keď skončil strednú školu, išiel študovať kybernetiku na Karlovu univerzitu v Prahe. Jeho žena Simona vyrástla v v Prahe a študovala český jazyk a históriu, tiež na Karlovej univerzite a tu sa aj stretla s Petrom. Dnes sú spolu už 25 rokov, majú 9 detí, nemajú tečúcu vodu, kúpeľňu ani toaletu. Žijú v dome, ktorý si sami postavili na lúke v Šumave.

Stále spolu je silný dokumentárny príbeh rodiny, ktorá sa rozhodla žiť inak ako väčšina. Radšej sa spoliehajú na svoje vlastné zdroje, než by mali svoju slobodu obetovať civilizácii. Je príbehom ľudí, pre ktorých láska a náklonnosť znamená viac ako materiálne zabezpečenie. V čase konzumu a komfortu sa rozhodli pre opačný smer. Je ich prístup utópiou, ktorá hraničí s masochizmom alebo správna cesta ako žiť? Čo si o tom myslia ich deti? Aký je život s mužom, ktorý použil vlastnú rodinu na jeho experiment o živote?

Eva Tomanová je česká scenáristka, režisérka a žurnalistka. Už popri štúdiu na Fakulte sociálnych vied Karlovej univerzity sa venovala scenáristickej práci pre relácie TV Nova, kde po absolvovaní nastúpila ako redaktorka do prestížneho programu Na vlastní oči. Postupne sa vypracovala do pozície vedúcej reportérky a začala režírovať jednotlivé reportáže. V čase najväčšej slávy programu odchádza, v snahe venovať sa samostatnej tvorivej práci, najprv do TV Barrandov, na pozíciu kreatívnej šéfredaktorky publicistiky, kde vytvára niekoľko programov. Pretože jej záujmom je réžia, začína v rokoch 2009 a 2010 nakrúcať dokumenty pre Febio do cyklu České milovaní a venuje sa aj réžii v Českej televízii. Nakrútila dokumenty Ve stínu lebek, Škola chodí za dětmi a tiež spolupracuje s programom Reportéři ČT. Spoluvytvára reláciu Pološero, na hrane dokumentu a publicistiky, niektoré diely aj režíruje.


aktualizované: 28.06.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.