KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Love

Love ▪ Dráma ▪ 2015 ▪ Francúzsko/Belgicko ▪ 130´ ▪ OV (ang.) + ST (cz) ▪ MP 18


Réžia: Gaspar Noé
Scenár: Gaspar Noé
Kamera: Benoît Debie
Hrajú: Karl Glusman, Aomi Muyock, Klara Kristin, Juan Saavedra, Jean Couteau, Vincent Maraval
Distribútor/práva: ASFK
Premiéra SR: 05.11.2015
Cyklus: Projekt 100 - 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


LÁSKA stojí mimo dobra a zla. LÁSKA je genetická potreba. LÁSKA je zmenený stav vedomia. LÁSKA je tvrdá droga. LÁSKA je duševná choroba. LÁSKA je mocenská hra. LÁSKA presahuje ľudské ja. LÁSKA je oslepujúce svetlo. LÁSKA je sperma, tekutiny a slzy. LÁSKA je vzrušujúca erotická melodráma o chlapcovi, dievčati a DAĽŠOM DIEVČATI.

Gaspar Noé (1963)

Syn významného argentínskeho maliara Luisa Felipeho Noého je scenárista a režisér. Vyštudoval francúzsku École Lumiére. Žije v Paríži. Inšpiráciou pre režisérsku dráhu je pre neho Stanley Kubrick. Ako sedemročný videl film 2001: Vesmírna odysea, vďaka čomu sa rozhodol pre kariéru režiséra. Svoje extrémne provokatívne filmy začal nakrúcať už v osemdesiatych rokoch, medzinárodne známym sa stal v deväťdesiatych, najmä stredometrážnym filmom Mäso (Carné, 1991), drámou Sám proti všetkým (Seul contre tous, 1996) alebo filmom Zvrátený (Irréversible, 2002) s Monicou Bellucci. Je miláčikom filmových festivalov, vždy názorovo rozdelí publikum. Na Slovensku sa naposledy predstavil filmom Vojdi do prázdna (Enter the Void, 2009). Jeho najnovší film Love (2015) mal premiéru v Cannes a okamžite vyvolal búrlivé reakcie. Túto erotickú melodrámu o vzťahu muža a dvoch žien ponúka Noé divákom aj vo formáte 3D.


aktualizované: 29.10.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.