KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Pasoliniho zúrivosť

La Rabbia Di Pasolini ▪ Dokument ▪ 2008 ▪ Taliansko ▪ 83´ ▪ OV (tal.) + ST (angl.) ▪ MP 15


Réžia: Pier Paolo Pasolini, Giuseppe Bertolucci (rekonštrukcia Pasoliniho filmu Zúrivosť)
Scenár: Pier Paolo Pasolini
Kamera: -
Hrajú: Renato Guttuso (komentár), Giorgio Bassani (veršovaný komentár), Giuseppe Bertolucci, Vittorio Magrelli (rozprávači), Pier Paolo Pasolini (archívne zábery)
Distribútor/práva: Filmotéka
Premiéra SR:
Cyklus: Pier Paolo Pasolini - retrospektíva

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

09.11.2015 18:00


V roku 1963 sa Pier Paolo Pasolini rozhodol vytvoriť lyrickú a zároveň polemickú analýzu sociálnych konfliktov moderného sveta, počnúc studenou vojnou až po ekonomický zázrak. V čase, keď Pasolini finalizuje práce na filme Zúrivosť, producent sa rozhodne zveriť jednu časť do rúk Giovannina Guareschiho, v snahe konfrontovať dvoch najväčších intelektuálov tej doby, stojacich na opačných brehoch ideologického a politického spektra. V roku 2008 sa zrodí snaha oživiť pôvodnú Pasoliniho koncepciu a tak vznikne film Pasoliniho zúrivosť v réžii Giuseppe Bertolucciho, ktorý vytvorí rekonštrukciu pôvodného filmu, doplneného o mnoho nových a doposiaľ nepublikovaných materiálov.


aktualizované: 20.10.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.