KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Papierové mestá

Paper Towns ▪ romantická mysteriózna dráma ▪ 2015 ▪ USA ▪ 109´ ▪ OV (ang.) + ST (sk) ▪ MP 12


Réžia: Jake Schreier
Scenár: Scott Neustadter, Michael H. Weber, podľa predlohy Johna Greena
Kamera: David Lanzenberg
Hrajú: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams, Halston Sage, Justice Smith, Jaz Sinclair, Cara Buono
Distribútor/práva: Barracuda Movie
Premiéra SR: 23.07.2015
Cyklus: 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Po úspešnom filme Na vine sú hviezdy prichádza do kín film Papierové mestá, ďalší snímok natočený podľa románu spisovateľa Johna Greena. Hrdinom príbehu je Quentin Jacobsen (Nat Wolf), normálny, trochu bojazlivý chlapec, ktorý má od detstva rád svoju susedku s menom dlhým ako jej nohy: Margo Rothovu Spiegelmanovu (Cara Delevingne). Quentin je pravidelným svedkom jej neuveriteľných dobrodružstiev a takisto jej tajným ctiteľom. A to až do jednej noci, keď mu Margo zaklope na okno a vytiahne ho na podivuhodnú výpravu namierenú proti jej bývalému priateľovi.

Vďaka tejto nočnej výprave sa Quentonovi nie len splní sen o zblížení s tajnou láskou, ale prežije aj dobrodružstvo, ktorému sa skôr vyhýbal. Lenže druhý deň ráno ich dobrodružstvo skončí a nastane nový deň. Margo v škole chýba. A aj ďalšie dni. Quentin začne pátrať a skoro si uvedomí, že Margo miluje záhady a takisto, že pre neho zanechala určité stopy a zašifrované odkazy. Ako veľmi ju vlastne pozná? A čo sú to tie papierové mestá o ktorých Margo hovorila?

John Green praje divákom filmu: ,,Chcem, aby diváci mali pri odchode z kina plnú hlavu spomienok na stredoškolské roky, spomienok na mladosť a zamilovanosť. Spomienok, na prvé veľké priateľstvá, na tie zvláštne a neuveriteľné priateľstvá, ktoré prežívate, keď ste teenager.“


aktualizované: 29.07.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.