KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Paddington

Paddington ▪ rodinná komédia ▪ 2014 ▪ Veľká Británia/Francúzsko/Kanada ▪ 98´ ▪ DB (slov.) ▪ MP


Réžia: Paul King
Scenár: Michael Bond, Paul King
Kamera: Eric Wilson
Hrajú: Marek Fašíang (hlas Paddingtona), Hugh Bonneville ( v slovenskom znení Peter Sklár), Sally Hawkins (Zuzana Porubjaková), Nicole Kidman (Renata Rudová), Jim Broadbent (František Kovár) a ď.
Distribútor/práva: Magic Box Slovakia
Premiéra SR:
Cyklus: 2015

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 


Paddington je medvedík, ktorý nosí vlnený kabát a neforemný klobúk. Jeho oblúbené jedlo je marmeláda. Napriek tomu, že žije v Londýne, pochádza z Peru. Tam sa o neho stará strýko a teta Lucy. Keď strýko zomrie teta sa rozhodne, že ho pošle do Londýna. Medvedík pricestuje sám na londýnsku stanicu Paddington, kde ho nájde sediaceho na kufri , s klobúkom na hlave a lístočkom okolo krku: „Postarajte sa o tohoto medvedíka, prosím,“ rodina Brownovcov. V tejto rodine, má byť len dočasne, ale situácia sa zamotá. Na scéne sa totiž objaví riaditeľka miestneho múzea p. Milicent (Nicole Kidman), ktorá z medvedíka chce vytvoriť preparovaný exponát. A to rodina Brownovcov nechce pripustiť.

Literárna predloha spisovateľa Michaela Bonda bola predmetom spracovania mnohých kníh a televíznych seriálov a vďaka producentovi takých filmových hitov ako Harry Potter a Gravitácia, Davidovi Heymanovi, sa jej dostala veľkolepá filmová podoba.


aktualizované: 23.02.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.