KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Poslúchaj

Non essere cattivo ▪ Krimi dráma ▪ 2015 ▪ Taliansko ▪ 100´ ▪ OV (tal.) + eST ▪ MP 12


Réžia: Claudio Caligari
Scenár: Claudio Caligari, Francesca Serafini, Giordano Meacci
Kamera: Maurizio Calvesi
Hrajú: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Silvia D'Amico, Roberta Mattei, Valentino Campitelli, Giulia Greco, Elisabetta De Vito
Distribútor/práva: Taliansky inštitút
Premiéra SR:
Cyklus: Mittelfest

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

08.12.2015 19:00


Dej filmu sa odohráva v deväťdesiatich rokoch v Ostii a na okraji Ríma, teda na rovnakých miestach, kde žili, blúdili, milovali a trpeli postavy Pasoliniho filmov. Zdá sa, že tí, ktorí boli kedysi „povaľačmi“ (pozn. termín sa vzťahuje na prvý Pasoliniho román „Ragazzi di vita“, v českom preklade „Darmošlapové“), patria v deväťdesiatych rokoch, aj keď na úplnom okraji mesta, do sveta, točiaceho sa okolo hedonizmu. Do sveta peňazí, silných áut, nočných podnikov, syntetických drog a kokainu, v ktorom hľadajú svoje uplatnenie čerství dvadsiatnici Vittorio a Cesare. Zasvätenie do života ich stojí veľmi vysokú cenu, pričom Vittorio sa s cieľom zachrániť sa vzdiali od Cesareho, ktorý naopak zažíva neúprosný pád. Puto, ktoré ich spája je však natoľko silné, že Vittorio svojho priateľa nikdy skutočne neopustí, rovnako ako nádej, že sa budú môcť pozrieť na budúcnosť novými očami. Spoločne.

ceny a festivaly: La Biennale di Venezia 2015: nesúťažný film/Fuori Concorso - Premio Francesco Pasinetti, Premio Nuovo Imaie Talent Award (Alessandro Borghi)

aktualizované: 03.12.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.