KINO LUMIERE, Špitálska 4, 811 08 Bratislava




Nech žije nevesta

Viva la sposa ▪ Dráma ▪ 2015 ▪ Taliansko/Francúzsko/Belgicko ▪ 87´ ▪ OV (tal.) + eST ▪ MP 12


Réžia: Ascanio Celestini
Scenár: Ascanio Celestini
Kamera: Luca Bigazzi
Hrajú: Ascanio Celestini, Alba Rohrwacher, Salvatore Striano, Francesco De Miranda
Distribútor/práva: Taliansky inštitút
Premiéra SR:
Cyklus: Mittelfest

portál navstevnik.sk PREMIETACIE ČASY A REZERVÁCIE 

12.12.2015 20:30


Nicola trávi svoj čas pitím alkoholu a predstieraním, že s pitím končí. Tento príbeh je o ňom a o ľuďoch, ktorých stretáva osudovo alebo náhodne, ako sa to stáva v roadmovie. Je to teda aj príbeh Sabatina, ktorý spôsobuje nehody kvôli poistným podvodom a Concellina, ktorého živia poistné podvody, ale chce spraviť kariéru. Je to aj príbeh Salvatora, syna Anny a možno aj Nicolu. Príbeh Sofie, ktorá hovorí, že ujde s kamarátkou do Španielska. Je to príbeh automechanika z Abruzza, ktorý si privyrába na nočnom parkovisku. Príbeh Sary, ktorá v jednu noc skončí najhoršie zo všetkých na policajnej stanici na okraji mesta. A je to aj príbeh Marina, ktorý nikdy nerozpráva, a dievčaťa z Ukrajiny. A uprostred všetkých týchto príbehov je príbeh Američanky, ktorá sa túla po Taliansku vo svadobných šatách. Po Taliansku, ktoré stratilo nádej, nie je však zúfalé, pretože opakom nádeje niekedy nie je zúfalosť, ale fatalizmus.

ceny a festivaly: Busan International Film Festival 2015: Flash Forward Out of Competition La Biennale di Venezia 2015: Giornate degli Autori - Venice Days, Selezione Ufficiale Raindance Film Festival

aktualizované: 03.12.2015


Audiovizuálny fondDigitalizáciu Kina Lumière finančne podporil Audiovizuálny fond, kinosály K1 a K2 v rámci komplexného projektu realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.